Skapa ett virtuellt Run of Hope!

Efter ett år av social distansering är vi många som längtar efter att få springa tillsammans igen. Än så länge vet vi inte hur hösten kommer se ut, men liksom föregående år kommer möjligheten finnas att delta på Run of Hope virtuellt. Det innebär att alla kan vara med på ett tryggt och enkelt sätt och vi hoppas därför bli rekordmånga! Vi fortsätter kampen mot barncancer på ett nytt och roligt sätt.

Ett virtuellt Run of Hope

Ett virtuellt lopp är precis som vilket Run of Hope som helst. Men ändå inte. Skillnaden är att deltagarna själva kan bestämma var de vill genomföra ditt Run of Hope. Om du vill kan du som arrangör alltså erbjuda dina deltagare att vara med virtuellt. Självklart kan du också ha kvar ditt "riktiga" Run of Hope. 

I appen RaceONE ser man vilka som är med i samma lopp och kan heja på varandra. Så känslan av delaktighet och engagemang finns kvar fastän man genomför loppet på olika ställen. 

Göteborgsvarvet, Coronamilen och Tjejmarathon är några som redan använder sig av appen. 

Skapa ditt virtuella Run of Hope

 • Börja med att skapa ett event på Barncancerfonden. Där väljer du dag och tid för ditt lopp och fyller på med övrig information kring ditt Run of Hope. Var extra tydlig med att informera om att ditt lopp är virtuellt, så dina deltagare vet vad som gäller. (Om du sedan tidigare redan har skapat ett event på vår hemsida, gå vidare till nästa steg direkt).
 • Skicka också ett mejl till ossevent@barncancerfonden.se och säg att du lagt upp ett virtuell lopp. Skriv namnet på ditt event i ämnesraden. 
 • Vi lägger upp ditt Run of Hope i RaceONE och mejlar dig all information kring vad som gäller för dig och dina deltagare. Du kommer även att få en loppkod som dina deltagare behöver på eventdagen.
 • Deltagarna anmäler sig som vanligt på din eventsida på Barncancerfonden och betalar in startavgiften.
 • Därefter behöver de ladda ned RaceONE appen för att kunna delta på loppet! 

Så här går det till för deltagarna: 

Innan loppet:

 1. Anmäl dig på eventsidan för det lopp du vill medverka på. 
 2. Efter anmälan får du information om hur du går tillväga för att delta i loppet via RaceONE.
 3. Ladda ner appen RaceONE på dintelefon.
 4. Registrera dig som användare i appen.
 5. Sök på det lopp du vill delta på i appen.
 6. Tryck på knappen ”Jag är deltagare” på loppsidan.
 7. Fyll i din loppkod som du fått mailad till dig av din arrangör. 

När du är redo för din löptur: 

 1. Tryck på ”Starta loppet”.
 2. När du har slutfört ditt lopp trycker du på ”Målgång”. Loppet är då slutfört och din tid har registrerats i appen.
 3. Dela gärna ditt engagemang i sociala medier med #runofhope

Undrar du över något? 

Vi som jobbar med Run of Hope på Barncancerfonden finns här för att stötta dig och ditt event. Dyker det upp några frågor, funderingar eller idéer längs vägen är det bara att höra av dig till oss. Du når oss på event@barncancerfonden.se