Filmkollo-720x405.jpg

Filmkollo

Filmkollo är ett läger på sommarlovet för ungdomar 10-18 år. Erfaren personal leder sociala aktiviteter och stöttar i filmarbetet under veckan.

Lägret har unika, helt nybyggda, lokaler i naturnära och trygg miljö. Det finns inga krav på förkunskaper, bara man har viljan och intresset är man välkommen.

Filmkollo är en vecka långt med utbildning i bland annat manus, dramaturgi och foto. I grupper får deltagarna själva skriva manus och spela in egna filmer. Det blir workshops med filmproduktion, sårsminkning, skådespeleri, regi och nattinspelning. Man får använda avancerad utrustning; HD-kameror, dolly/åkvagn, kamerakran/JIB, ljud- och ljusutrustning. Vi åker också och badar, spelar spel och gör massa annat skoj som hör hemma på ett sommarkollo.

När?

Välj mellan nio lägerveckor under hela sommarlovet, vecka 25-33.

  • Läger 1: vecka 25 (14-20 juni)

  • Läger 2: vecka 26 (21-27 juni)

  • Läger 3: vecka 27 (28 juni-4 juli)

  • Läger 4: vecka 28 (5-11 juli)

  • Läger 5: vecka 29 (12-18 juli)

  • Läger 6: vecka 30 (19-25 juli)

  • Läger 7: vecka 31 (26 juli-1 augusti)

  • Läger 8: vecka 32 (2-8 augusti)

  • Läger 9: vecka 33 (9-15 augusti) 

Var?

Filmkollo arrangeras i Främmestad som ligger mellan Trollhättan och Vara, mitt i Västra Götaland. Deltagarna kommer från hela landet för att göra film tillsammans.

Vem?

Lägret är för alla ungdomar 10-18 år.

Kostnad?

Barncancerfonden står för deltagaravgiften och ev reseersättning till och från lägret.

Vad ingår?

Allt ingår under lägret; samtliga måltider, boende, utbildningar/workshops, bad, all utrustning, arbetsmaterial samt den festliga avslutningen i form av en filmpremiär för deltagarna och deras familjer.

Mer information

Läs mer och se en film här. 

Har du frågor?

Hör av dig till Jonathan Svensson. 

Så här anmäler du dig

Mejla jonathan.svensson@barncancerfonden.se så får du en kod att skriva in på anmälningssidan. Det är först till kvarn och på det här kollot har vi 5 platser totalt, vilken vecka ni väljer är valfritt.

Vi rekommenderar att rådgöra med behandlande läkare om detta är en aktivitet som fungerar för dig. Det kommer inte finnas medicinsk personal eller särskilda anpassningar på lägret. Ange eventuellt särskilda behov på anmälan och håll dialog med Filmkollo vid behov av extra stöd.