Nu lanseras det nya konceptet ”Barn och cancer hör inte ihop”.

Det nya kommunikationskonceptet lyfter fram att det finns ord som passar bra ihop med barn och ord som aldrig någonsin borde skrivas ihop med barn. Förutom att påvisa det orättvisa i att drabbas av barncancer, visar konceptet även på det oförklarliga med sjukdomen. Forskarna har ännu inte svaret på varför vissa insjuknar, det är en sjukdom och ett ord som inte borde finnas.

Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige och är helt beroende av gåvor från privatpersoner och företag.

Lanseringen av kampanjen markerar startskottet för barncancermånaden som pågår under hela september. Under hösten kommer Barncancerfonden synas på digitala utomhusskärmar, i print och digitalt, med barn som själva varit, eller är, under behandling som delar på ordet barncancer. De satsar även på rörligt och har inom det nya konceptet tagit fram en film där man får följa en pojke och hans familj genom sjukdomsförloppet. Pojken spelas av Ruben, 8 år, som själv varit sjuk i leukemi. Musiken till filmen är en egen version av Guns N’ Roses klassiska Sweet Child O’ Mine.

Barncancerfonden har sedan 1982 arbetat för att fler barn ska överleva cancer samt med att stötta drabbade familjer. Under samma period har överlevnaden ökat till cirka 85 procent. Trots det är barncancer fortfarande den vanligaste dödsorsaken för barn mellan 1 och 14 år i Sverige.

Barn och cancer hör inte ihop

Hjälp oss hålla cancer borta från barn. Ge en gåva!

Jag vill ge en gåva