Lästips för lediga dagar

Vi på Barncancerfonden hoppas att många av er har en tid av ledighet och samvaro framför er. Och kanske kommer det även finnas tid för en hel del läsning? Då vill vi passa på att ge er alla några värdefulla boktips för både stora och små.

boktips.png

Barnbok: Det är jag som är Ester av författare Elin Lindholm och illustratör Ellen Odlöw 
Det är jag som är Ester är en fantastiskt illustrerad bilderbok som fokuserar på det friska hos ett sjukt barn. Det är en bok om hur pirrigt det är att tappa sin första tand och om att vi vuxna ibland är så upptagna med de stora bekymren att vi missar att se vad våra barn egentligen oroar sig för. Det är en bok om den envisa, trotsiga och fantastiska tjej som finns bakom sjukdomen. För ett sjukt barn är så mycket mer än sin sjukdom. Sjuka barn har en sjukdom, de är inte sin sjukdom. Det är jag som är Ester (idusforlag.se) 

Novellsamling: Man ska vara tacksam att man överlevt har jag hört  
Möt 22 livsöden sammanlänkade av barncancer. Alla skribenter har överlevt barncancer och delar personliga berättelser om omgivningens bemötande, utanförskap, drivkrafter och vikten av att känna ett sammanhang.   Antologin består av 22 noveller skrivna av personer som överlevt barncancer. De drabbande berättelserna ger en inblick i hur livet påverkas av sjukdomen, behandlingen och sena komplikationer. Du kan läsa antologin i digitalt format på vår hemsida Novellsamling | Barncancerfonden 
 
Självbiografi: Livsglädjens land bortom svårigheternas horisont av Cecilia Grape  
Året var 1972. Barncancer fanns inte som ett vedertaget begrepp, det var för svårt att tänka sig att barn skulle dö. Ändå hände det som inte fick hända: sexåriga Cecilia drabbades av leukemi. Den allmänna uppfattningen i början av 1970-talet var att barn varken kunde förstå eller känna smärta, vilket fick ödesdigra konsekvenser. Cecilia fick ligga ensam på sjukhus utan sina föräldrar och utan trygghet. Hon fick ingen information och inget stöd. Hon utsattes för smärtsamma behandlingar och övergrepp. Livsglädjens land bortom svårigheternas horisont (idusforlag.se) 

 
God jul och gott nytt år önskar vi på Barncancerfonden!