Jag cyklade 180 mil för barnen

Marina fick en idé om att cykla förbi barnsjukhusen i Sverige, samtidigt som hon samlade in pengar till Barncancerfonden. Idén resulterade i 180 mil på cykel på 9 dagar för barnens rätt till ett friskt liv.

Runt jul så fick jag en idé om att cykla förbi barnsjukhusen i Sverige och samtidigt ha en insamling till Barncancerfonden. Jag funderade vidare på mitt galna äventyr och började med att ta semester för cyklingen i maj månad. Efter att ha berättat det för ganska många personer så tyckte jag att det var lika bra att göra verklighet av detta äventyr. Så jag bestämde mig för att mellan den 8–16 maj skulle jag cykla 180 mil på 9 dagar för att samla in pengar till Barncancerfonden.

Jag har ingen egen koppling till barncancer, men är med i Team Rynkeby God Morgon Malmö för fjärde gången så detta ligger mig varmt om hjärtat. Ett barn ska få lov att vara barn och inte behöva ligga på sjukhus och må dåligt i flera år och i vissa fall inte ens överleva.

Jag bestämde mig för att cykla förbi barnsjukhusen i Linköping, Uppsala, Göteborg och avsluta med Lund och la min rutt därefter. Innan detta äventyr så hade jag aldrig navigerat och lagt egna rutter till min cykeldator så jag var ganska nervös över detta innan för jag ville att det skulle bli så bra vägar som möjligt. En cyklist vill gärna cykla på små vägar med lite trafik och mysig natur. Vägarna jag valde var helt perfekta, det kunde inte ha blivit bättre!

Jag satte upp som mål att komma upp i 50 000 kr till Barncancerfonden för det kändes som en rimlig summa att nå. Samma dag som jag berättade om mitt projekt på sociala medier så kom det in nästan 10 000 kr vilket var helt fantastiskt. Jag har marknadsfört min cykling på sociala medier och fått en fantastisk respons av alla fina människor.

Etapp 1 började lördagen den 8 maj 05:00 från Malmö och jag var ganska nervös och hade sovit dåligt under natten för så klart ville man inte misslyckas när så många trodde på en. Etapp 1 gick mellan Malmö och Alvesta på totalt 23 mil. Under några mil fick jag sällskap av två kompisar i början av cyklingen. Första dagens cykling var på en massa fina vägar i de småländska skogarna och gick över förväntan.

Etapp 2 gick mellan Alvesta till Bjällbo socken på 22 mil och då hade jag regn i 5h med + 5 grader och då fick jag påminna mig om att jag skulle bara cykla i detta väder i ett par timmar, medan barnen får kämpa i flera år. Det blev ännu en dag i de småländska skogarna. I slutet på denna runda träffade jag Team Rynkeby Linköping som tog lite bilder vilket var väldigt kul.

Etapp 3 gick mellan Bjällbo socken via Kronprinsessan Victorias barn- och ungdomssjukhus i Linköping till Gnesta på totalt 23 mil. Precis i början på rundan så blev jag intervjuad av Radio Östergötland om min cykeltur. En lång cykeldag på totalt 12h på cykeln, men en toppendag med bra väder och fina vägar. Men jag var väldigt glad att komma fram till boendet på kvällen vid 20:00.

Etapp 4 gick mellan Gnesta och Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala på endast 13 mil så det blev en ”vilodag”. Denna dag bestod av mycket större vägar och sedan över 3 broar.

Etapp 5 gick mellan Uppsala och Örebro på 19 mil och detta var dagen då jag blev lite som en kräfta. Det var över 25 grader varmt denna dag och väldigt fint väder! Ännu en dag med fin cykling på fina vägar.

Etapp 6 gick mellan Örebro och Skara på 19 mil och ännu en dag med vindstilla och sol och bara en massa fina vägar. Efter 11 mil hade jag lyxen att träffa Team Rynkeby Skara och bli bjuden på lunch av dem vilket var riktigt trevligt! Denna dag var det lite backar och väldigt lätt-trampat.

Etapp 7 gick från Skara till Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg på 19 mil och detta var dagen som jag fick sällskap av min fina vän Ulrika. Denna dag var helt underbar, vi hade inga backar, en massa sol och riktigt fina små vägar.

Etapp 8 gick mellan Göteborg till Laholm på 21,5 mil och det var en väldigt backig och jobbig dag. Det började med regn direkt på morgonen och det höll sig kvar under 13 mil. Temperaturen låg kring 8 grader så det var väldigt kallt och jag var nära att avbryta denna dag, men vi kämpade vidare och kom fram 12 timmar senare. Det var väldigt gott att avsluta denna dag med en pizza.

Etapp 9 gick mellan Laholm till Avdelning 64 i Lund på endast 125km och då hade vi lyxen att få ha en egen servicebil som kördes av Anders med oss så vi slapp att cykla med vår packning vilket var väldigt skönt! Det var mycket känslor sista dagen för då var det slutet på ett fantastiskt äventyr. När jag kommer till Lund så står några av mina fina team kamrater och möter upp mig med jubel och bubbel. Sedan cyklar vi gemensamt till Malmö för att avsluta ett fantastiskt äventyr.

Under dessa 9 dagarna så har jag bott på hotell och bed and breakfast som har varit super. Min största utmaning under dessa dagar har varit ensamheten att sitta på cykeln 10–12 timmar per dag utan att ha någon att prata med, så det fick bli några sånger i de småländska skogarna. Cyklingen gick över förväntan alla dagarna och både rumpa och resten av kroppen har mått super!

Tänk att mina ben under dessa 9 dagarna har samlat in över 64 000 kr till forskningen vilket är galet bra!

Jag vill avsluta med att säga ett stort tack till alla fantastiska människor som har delat mitt inlägg under hela cyklingen, alla fina hejarop och alla bidrag till insamlingen.

Kram Marina