Journalistpriset

Media spelar en viktig roll i kampen mot barncancer. Media bidrar till att skapa kunskap om barncancer och förståelse för vad det innebär när en familj drabbas. Sedan 2006 delar därför Barncancerfonden årligen ut ett journalistpris för att uppmärksamma den eller de journalister som på bästa sätt rapporterat om ämnet.

Nu vill vi ha era nomineringar! Vem som helst kan nominera ett bidrag som publicerats under 2019. Alla typer av media – radio, tv, tidning – är välkomna.

 

Vinnaren utses av en jury som består av Kattis Ahlström, programledare, Gustaf Ljungman, professor i barnonkologi, Anki Wide Karlsson, författare och Ylva Andersson, informationsansvarig Barncancerfonden.

 

Sista dagen att nominera ett bidrag är den 10 januari 2020 och vinnaren presenteras under våren.

NOMINERA ETT BIDRAG

Förra årets vinnare

Anna Larsson, medicinreporter på Sveriges radio Ekot, tillsammans med Anna Hernek, programledare P1 och Johan Ågren, reporter på P4 Sjuhärad tilldelades Barncancerfondens journalistpris 2018. De nominerades för sin rapportering om föräldrars etiska dilemma när den svenska sjukvården inte kan bota deras barn. Inslagen sändes i Sveriges Radio i april 2018.

 

Här och här finns deras rapportering att lyssna på.

Kontaktpersoner