Barncancermånaden 2023

Under Barncancermånaden uppmärksammar Barncancerfonden och de lokala föreningarna alla de barn och familjer som drabbas av cancer.

V

Varje dag insjuknar ett barn i Sverige i cancer. Under september, den internationella Barncancermånaden, väljer vi att uppmärksamma de drabbade familjerna och deras situation, samt den livsviktiga forskningen som behövs för att fler barn ska överleva cancer och få leva ett gott och långt liv.
 
Under Barncancermånaden kan alla vara med och bidra och tillsammans genomför vi en rad olika aktiviteter i kampen mot barncancer. Människor och företag runt om i landet engagerar sig för att visa sitt stöd. Barncancerfonden syns i många kanaler för att sprida vårt budskap, inte minst med hjälp av sina samarbetspartners.
 
Run of Hope och Walk of Hope är två av populära event där alla kan delta och på så sätt bidra i det viktiga arbetet för att stötta barncancerdrabbade familjer. Hur långt eller snabbt du vill gå eller springa spelar ingen roll, alla steg räknas.
 
Månaden avslutas med Barncancergalan – Det svenska humorpriset, som sänds på TV3 och Viaplay.
 
Tillsammans kan vi se till att barncancerforskningen fortsätter göra framsteg för att fler barn som drabbas av cancer ska få leva ett gott och långt liv. Tack för att du vill vara med och bidra till det.

Text lånad från Barncancerfondens hemsida.