Internationella barncancerdagen

Den 15 februari är det Internationella barncancerdagen. Då uppmärksammas barn med cancer världen över. Tänd ett ljus för att uppmärksamma barn som drabbas av cancer!

I Sverige tänder vi ljus varje år den 15 februari för alla barn som någon gång drabbats av barncancer och för att sätta ljuset på barncancerfrågan.

Därför uppmuntrar vi alla att visa sitt stöd genom att besöka vår digitala ljusmanifestation, där över 30 000 ljus redan brinner. Sprid gärna ordet och hjälp oss tända en massa ljus för alla barn som haft eller har cancer!

Internationella barncancerdagen

Den 15 februari tänder vi ljus för alla barn som drabbats av cancer samtidigt som vi riktar ljuset på viktiga frågor som rör barncancer.

Klicka här för att tända ett ljus!

Vi tänder ljus...

På våra sociala medier tänder bland annat Annica Filander och David Erebo Olofsson ljus för att uppmärksamma alla barn som drabbas av cancer. Om du vill veta mer om Annica och David så hittar du fina blogginlägg med dem på Barncancerfondens webb. Där delar de med sig av minnesvärda ögonblicksbilder och berättar varför de valt att jobba med det de gör. In och läs!

Barncancerfondens blogg | Barncancerfonden

Ny undersökning visar på missuppfattningar kring barncancer:

Internationella barncancerdagen handlar också om att öka kunskapen om barncancer och synliggöra de utmaningar som finns. I en nyligen genomförd undersökning av Kantar Sifo har vi på Barncancerfonden testat allmänhetens kunskaper om barncancer. Resultatet visar att det finns kunskapsluckor om vad barncancer är och en stor osäkerhet om hur varför barn drabbas av cancer.

I samband med Internationella barncancerdagen publicerar vi resultatet av undersökningen för att öka kunskapen om barncancer och tydliggöra skillnader på barn- och vuxencancer.

Den 15 februari kommer även Barncancerfondens forskningschef att medverka i SVT Morgonstudio för att tillsammans med en drabbad familj prata mer om detta. Har du möjlighet så kolla in SVT kl. 06:49!