Ungdomsdag med sportskytte på Trelleborgs Jaktskytteklubb

Ta chansen att prova på denna OS-gren med instruktörer i världsklass - det här vill du inte missa!

Lördagen den 1 juli bjuder vi in dig till en spännande dag tillsammans med Trelleborgs Jaktskytteklubb! Aktiviteten riktar sig framför allt till dig som är drabbad eller syskon och är i åldersgruppen 14-22 år. Målsman måste medverka om du är under 18 år. De målsmän som medverkar kommer naturligtvis också få prova på!

Vi ger i första hand plats till ungdomar, men är du vuxen och nyfiken på att få testa? Anmäl dig! I mån av plats är du varmt välkommen!

Vad kommer vi att hitta på?

Instruktörerna kommer att ge dig en introduktion för hagelskytte och vi kommer sedan att prova att skjuta ner lerduvor. Klubben är en av Trelleborgs främsta och mest framgångsrika och har vunnit flera medaljer både nationellt och internationellt (läs mer om Trelleborgs Jaktskytteklubb nedan). Ta chansen att prova på denna OS-gren med instruktörer i världsklass - det här vill du inte missa!

Efter skyttet bjuder Barncancerfonden Södra på grillad korv med bröd.

Program för dagen (OBS! Tiderna är ungefärliga och kommer eventuellt att uppdateras)

Kl. 08.45 Samling på Sjöviksvägen 50
Kl. 09.00 Presentation av Trelleborgs Jaktskytteklubb
Kl. 09.10 Säkerhetsgenomgång
Kl. 10.00 Skytte
Kl. 13.00 Gemensam lunch

Kostnad?

Dagen är gratis för alla deltagare.

Hur anmäler jag mig?

Anmäl ditt intresse till dagen genom att klicka på länken längst ner i kalendarieinlägget. Den leder dig vidare till ett formulär som du ska fylla i.

Vi kommer sedan, efter sista anmälningsdagen, att återkomma till dig med mer information och besked om ifall du fått en plats.

OBS! Det finns ett begränsat antal platser till denna aktivitet, vilket innebär att vi tyvärr inte att kan tacka ja till alla som anmäler sig. När vi prioriterar utgår vi alltid ifrån vår medlemspolicy.

Har du några frågor kring dagen?

Vänligen kontakta vår ansvariga volontär, Markus Alm, på telefon: 0730-49 96 10 eller e-post: markus.alm@barncancerfonden.se.

Bra att ta med: Ta gärna med egna hörselkåpor och skyddsglasögon! Om du inte äger detta själv så ska det gå att låna på plats.

Arrangör

Dagen arrangeras av Barncancerfonden Södra.

 

Anmäl dig här senast tisdagen den 20 juni kl. 23.59!

 

Trelleborgs Jaktskytteklubb

Trelleborgs Jaktskytteklubb grundades år 1935 och har en lång erfarenhet av sportskytte. Klubben riktar sig till såväl jägare som sportskyttar, både erfarna och nyfikna, som vill kunna träna och tävla med både hagel- och kulgevär.

Klubben har 6 stycken lerduvebanor för grenarna skeet, nordisk trap, sporting och även en bana för jägarexamens träning och provverksamhet.

Trelleborgs JSK är en av Trelleborgs främsta och mest framgångsrika klubbar med flera medaljer såväl nationellt som internationellt.

Spännande fakta:

  • Tävlingsskyttar från klubben har bland annat vunnit SM-guld i skeet och DM-guld i skeet, trap och sporting.
  • Tävlingsskyttar från klubben har flertalet gånger varit uttagna till landslaget och representerat Sverige vid diverse internationella mästerskap.
  • En av klubbens bästa skyttar, Stefan Nilsson, har deltagit i OS tre gånger (!) och redan kvalificerat sig till sitt fjärde som går av stapeln i Paris nästa år. Han har även tagit VM- och EM-guld i skeet.
  • Jägarexamen är en stor verksamhet för klubben, som examinerar ca 400-500 personer/år. Trelleborgs JSK är den bana i Skåne där flest nyblivna jägare genomgår sina prov.