Välkommen till syskonträffar!

Du som mist ett syskon i cancer kan vara med på våra digitala syskonträffar.

Har ditt syskon dött i barncancer?

När ditt syskon dör är det mycket som förändras i ditt liv. Nya tankar, känslor och frågor kan dyka upp och du kan känna dig både ensam och ledsen. Det kan påverka din skolgång, familj och relationen till kompisarna. Du kanske känner att det är svårt att prata med dina föräldrar eller andra i familjen då de också är ledsna. Men många gånger hjälper det faktiskt att prata med andra i liknande situation om vad man tänker och känner.

Välkommen på digitala syskonträffar

Vi på Barncancerfonden vill bjuda in dig till digitala samtalsträffar där du får möjlighet att prata med andra barn och ungdomar som också förlorat ett syskon. Träffarna leds av våra syskonstödjare som jobbar på sjukhusen med att just lyssna och ge stöd till dig som behöver det.

Innan du träffar de andra syskonen i gruppen kommer du att tillsammans med dina föräldrar få prata med syskonstödjarna digitalt, för att ni ska lära känna varandra. Du kommer också få material hemskickat, som kommer användas under träffarna.

Dina föräldrar har också möjlighet att få träffa syskonstödjarna och de andra föräldrarna vid ett tillfälle. Där får de ställa sina anonyma frågor och svara på dina och de andra barnens anonyma frågor. Föräldrarna får även en kort genomgång om barns sorg.

Så här anmäler du dig

Du som är 10–18 år gammal är välkommen att anmäla dig här. Grupperna delas in efter ålder. Träffarna sker på plattformen Zoom, och du kommer att få mer information om hur det fungerar. När anmälan har stängt kontaktar en av de ansvariga syskonstödjarna dig.

Vill du veta mer?

Kontakta gärna Petra om du har några frågor! Petra jobbar med att hjälpa personer som behöver stöd, och kan berätta mer om hur de här samtalen kan hjälpa just dig och hur de går till.

Kommande syskonträffar

Träffarna sker vid 7 tillfällen, varannan vecka med start 16 februari.

Det första samtalet äger rum torsdagen 16/2, kl. 17:00-19:00

Anmäl dig här

Vi hoppas att du vill vara med, och vi ser fram emot att träffa just dig. Du är varmt välkommen.

Kontakt

Petra Ambjörnsson
Föreningskoordinator och verksamhetsutvecklare
Barncancerfonden Västra
Tel. 072-181 91 67
E-post: petra.ambjornsson@barncancerfonden.se