Skriv om din värld - en skrivkurs för ungdomar med författaren Nora Khalil

Tycker du om att skriva? Drömmer du kanske om att bli författare, eller lära dig att uttrycka dina känslor och tankar lite bättre? Missa då inte chansen att få tips av författaren Nora Khalil!

Söndagen den 30 juni bjuder vi in dig som är eller har varit drabbad av barncancer samt syskon i åldrarna 13-18 år till en spännande skrivkurs tillsammans med den prisbelönta ungdomsbokförfattaren Nora Khalil (läs mer om Nora nedan!).

Du träffar Nora över Zoom från kl. 14.00 till kl. 15.30. Nora berättar mer om sin väg till kreativitet och skrivande och genom roliga skrivövningar får du prova på att skriva om just din värld.

Allt du behöver för att delta är skrivglädje och en god Internet-uppkoppling!

BONUS! I slutet på dagen får den deltagare som vill gärna skicka den text man blivit lite extra nöjd med till e-post: sodra@barncancerfonden.se. Vi kommer att läsa texterna och välja ut 1-2 texter som vi sedan publicerar på Barncancerfondens blogg!

Kostnad?

Skrivkursen är gratis.

Hur anmäler jag mig?

Anmäl dig till kursen genom att klicka på länken längst ner i kalendarieinlägget. Den leder dig vidare till ett formulär som du ska fylla i.

Har du några frågor kring dagen?

Vänligen kontakta vår ansvariga kontaktperson, Emma Andersson, på e-post: sodra@barncancerfonden.se, eller kontakta Författarcentrum Väst direkt. Vår kontaktperson där heter Madeleine Schantz och du når henne på e-post: madeleine.schantz@forfattarcentrum.se.

Arrangör

Skrivkursen arrangeras av Författarcentrum Västs projekt Hela landet läser, i samarbete med Barncancerfonden föreningar. Hela landet läser ger kostnadsfria författarbesök inom vården till barn, unga och äldre i hela Sverige, tack vare bidrag från Postkodsstiftelsen. 

 

Anmäl dig här senast söndagen den 23 juni kl. 23.59!

 

Om Nora Khalil

Nora Khalil är född 1997 och arbetar som lärare och författare.

Hon har varit finalist i Ortens bästa poet och har även tilldelats Tensta Konsthalls textpris. 2022 debuterade hon med ungdomsromanen Yani, som nominerades till Augustpriset för Årets barn- och ungdomsbok 2022, belönades med Hjärtans fröjd-priset för Sveriges bästa ungdomsroman 2022 och nominerades till debutantpriset Slangbellan som delas ut av Sektionen för barn- och ungdomslitteratur, Bult, i Sveriges Författarförbund.

Nora Khalil är just nu aktuell med uppföljaren Abow, som kom ut år 2023.