Lars-Göran "Ica-Lasse" Persson och Inga Johansson är vinnare av årets Hjältepris

Vinnarna av Hjältepriset

Årets omröstning av Hjältepriset är avslutad och vi kan stolt presentera de två vinnarna: Lars-Göran ”Ica-Lasse” Persson och Inga Johansson.

Hjältepriset instiftades 2016 för att uppmärksamma personer som under året gjort viktiga insatser för föreningen. Det finns två kategorier – intern som delas ut till medlemmar och extern som delas ut till personer utanför föreningen. Även grupper och organisationer kan vinna priset.

Lars-Göran ”Ica-Lasse” Persson är vinnare av det interna priset. Ica-handlaren i Nordmaling har länge visat stort hjärta och engagemang för samarbetet med Barncancerfonden Norra.  Motiveringen lyder: ”Lars-Göran Persson: ”Ica-Lasse” driver Ica Supermarket i Nordmaling. Sedan hans son insjuknade i barncancer har han under många år varit engagerad i föreningen och arrangerar regelbundet insamlingar. Ica Nordmalings årliga vårfest är ett uppskattat evenemang, med roligheter för barn, fika, lotterier och godisregn. Förra årets vårfest bidrog med drygt 79 000 kronor till föreningen.”

– Jag är stolt, glad och rörd, säger Lars-Göran. Jag är glad att kunna bidra till föreningen då jag själv har erfarenheten av att vara förälder till ett drabbat barn.

Inga Johansson är vinnare av det externa priset. Som pensionerad sjuksköterska och med egen erfarenhet av att sonen drabbades av cancer i vuxen ålder har hon god förståelse för vad de drabbade familjerna går igenom. 

Inga nominerades med motiveringen: ”Inga bor granne med den lägenhet Barncancerfonden Norra disponerar och ställer helhjärtat upp för drabbade familjer som bor där. Hon stöttar och hjälper till med praktiska saker och aktiviteter för barnen, som att baka, göra utflykter eller åka till simhallen. Hon är som en extra mormor och utgör ett ovärderligt stöd i sann medmänsklig anda.”

– Det känns fantastiskt, säger Inga. Men allra mest fantastiskt är att få vara med dessa underbara barn. De ger mig så mycket energi och glädje.

Tack Lars-Göran och Inga för era fina insatser för föreningen, och hjärtliga gratulationer till utmärkelsen!