Marie Ålund, ny ledamot i Barncancerfonden Norras styrelse.

Välkommen till styrelsen, Marie!

På årsmötet i april valdes Marie Ålund in som ny ledamot på två år.  Här får du lära känna henne lite bättre.

Berätta lite mer om dig själv!

Marie Ålund, 40 år, bor i Holmsund med man, tre barn och en katt. William 11 år som haft leukemi ALL, Millie 8 år och Oliver 4 år. Hans är 40 år, katten heter Vanilja.

Utbildad personalvetare som jobbat med allt från Konsultchef till sociala medier och barnrumsinredning. Just nu jobbar jag som VD-assistent och har även en enskild firma. 

Vad tycker du om att göra?

Att vara med min familj och hitta på olika äventyr, vi är mycket ute i naturen och älskar fjäll och snö. Hela familjen åker snowboard och på sommaren vandrar vi gärna på stigar.

Umgås annars med vänner, gillar inredning, modern och gammal design, springer ofta på loppis och antik. Tränar yoga. Gillar att fota.

Varför vill du engagera dig i Barncancerfonden Norra?

För att jag känner att jag kan göra skillnad och påverka. Min erfarenhet av att ha ett sjukt barn kan hjälpa andra som befinner sig i liknande situation. Jag är oerhört tacksam för allt som Barncancerfonden gjort för oss som familj och det känns självklart att ge tillbaka.

Vad kan du bidra med?

En insyn som man får som förälder där man blir medveten om de små sakerna som kan spela stor roll. Jag är öppen som person och delar gärna med mig av erfarenheter för att förbättra eller se nya behov. Jag har jobbat mycket med människor då jag är utbildad personalvetare.

Vad ser du fram emot under din tid i Barncancerfonden Norra?

Att få vara med och påverka vad vi kan göra för våra medlemmar och att tillsammans göra skillnad.