Amanda och Alissa.

Pärlarmband och glitter till förmån för Barncancerfonden Norra

Alissas mamma Amanda, och hennes kollegor på Creative Beauty hade länge velat göra något för att stötta Barncancerfonden. När brännbollsturneringen och festivalen Brännbollsyran skulle hållas i Umeå fick de idén om att göra besökarna extra fina och glittriga till förmån för Barncancerfonden Norra.

– Jag driver en skönhetssalong, och att sminka med glitter kändes perfekt för både barn och vuxna under en festival, säger Amanda.

I mars 2022 fick Alissa och hennes familj beskedet att Alissa hade drabbats av osteosarkom. Ett tungt besked för hela familjen som präglat deras vardag sedan dess.

– Alissa har varit trött under behandlingen och det har varit svårt att hitta på saker, men trots det känns det som att tiden sedan beskedet har gått snabbt, säger Amanda.

Under förberedelserna för Brännbollsyran har Alissa varit involverad i insamlingen. Hon har både pärlat armband som såldes, och gjort egna glitterblandningar som prydde besökarnas ansikten. Tanken var att Alissa skulle vara med på plats, men på grund av att cytostatikabehandlingen inte tog som förväntat blev planerna ändrade.

– Alissas operation tidigarelades till dagen innan Brännbollsyran, så vi låg inne på sjukhuset, berättar Amanda.

Amanda upplever att Alissa har återhämtat sig bra efter operationen.

– Redan några dagar efter kunde hon sätta sig upp själv och gå med kryckorna. Det tuffaste och det som tar mest på hennes ork just nu är illamåendet från den nya behandlingen, berättar Amanda.

Just nu får Alissa tillbringa några veckor hemma – och då tar hon gärna med sig fiskespöet till vattnet.

– Jag tycker om att fiska. Vi åkte till en sjö i helgen och jag fick en fisk, berättar Alissa.

Insamlingen som Alissa, hennes mamma Amanda och alla andra på Creative Beaty tog initiativ till gav hela 29 283 kronor till Barncancerfonden Norra. Stort tack för er fina insats!