Bli en del av vårt spel-community!

Spela Minecraft och andra online-spel med oss! Barncancerfondens lokala föreningar bjuder nu in dig som drabbat barn eller syskon till att bli en del av vår Discord Server, ett forum där du kan spela olika spel samt träffa andra barn i samma situation.

Discord

Discord är ett forum som går ut på att användare går med i olika servrar. En server kan i sin tur ha flera olika “rum”. Det är till exempel vanligt med spel-servrar. Inne på servern finns sedan rum för olika spel, där likasinnade kan hitta andra som spelar samma spel.

Kommunikationen på servern kan ske både skriftligt och muntligt. Är användaren endast bekväm med att skriva, eller saknar ett headset, så kan hen fortfarande kommunicera och prata med andra. Har användaren headset kan hen gå med i en röstchatt och prata med de andra användarna.

OBS! Vi har byggt in svordomsbotar som gör att man inte kan använda fula ord utan att administratörerna informeras. 

Vår egen server

Vi har skapat en server för barnen i alla de sex lokala barncancerföreningarna i Sverige, med målet att ge drabbade barn och syskon en plattform att prata genom. I denna server har vi skapat rum för de vanligaste spelen, samt även allmänna rum. Strukturen på servern kommer att uppdateras löpande, då nya och trendande spel dyker upp hela tiden.

Servern är till för drabbade barn och syskon över 13 år, inklusive du som mist ett syskon. Alla som är med har en personlig relation till barncancer.

Minecraft-event den 1 maj!

Lördagen den 1 maj inviger vi servern genom ett Minecraft-event där vi träffas på Discord och spelar Minecraft tillsammans. De familjer som inte har Minecraft sedan tidigare får möjligheten att bli sponsrade och få spelet hemskickat.

Om du inte har möjlighet att delta i Minecraft-eventet kan du ändå gå med i vårt community och spela när det passar dig. 

Hur fungerar det?

För att gå med i servern ansöker du genom att klicka på länken nedan. Din ansökan kommer sedan att granskas och om du blir godkänd kommer du att få ett mejl med mer information.

För att kunna registrera dig som användare måste du ha ett användarnamn på Discord, samt vara över 13 år. Viktigt att komma ihåg är också att om syskon vill kunna spela samtidigt så behöver de varsitt inlogg (du kan ansöka till max 3 syskon, om ni är fler - vänligen kontakta kansliet).

Har du inget Discord-användarnamn sedan tidigare? Då kan du skaffa ett här.

Ansök och gå med i vårt spel-community här.