Hej valberedningen!

Ett nytt år har börjat, och nu börjar valberedningens arbete inför årsmötet. Isabelle Norman, Camilla Johansson-Sponseller och Galatia Bolonassos Årebrand – ni är Barncancerfonden Norras valberedning. Vilka är ni och vad gör ni?

Varför är det viktigt att engagera sig?

Genom engagemang får man chans till påverkan. Det är engagemang som leder till förändring. Den ideella kraften drivs inte av någon annan, utan av dig! Utan aktiva medlemmar finns det ingen förening, och utan förening, inget av den hjälp och det stöd vi alla tar del av. Vi som har haft sjuka barn vet hur viktigt stödet från Barncancerfonden Norra var för oss, och vi vill att andra ska få samma hjälp, eller ännu bättre.

Vad gör ni i valberedningen?

Valberedningens viktigaste roll är att se till att styrelsen är fungerar bra, med engagerade personer som kompletterar varandra i kunskap och erfarenhet.  Det är viktigt med gruppdynamik och en spridning av kön, ålder, bakgrund och var man bor. Men engagemang och drivkraft är det viktigast av allt. Valberedningen deltar vid några styrelsemöten varje år, och har även enskilda samtal med styrelsemedlemmar, samtal som är belagda med tystnadsplikt. 

Vad innebär det att sitta med i styrelsen?

Att sitta i styrelsen är ett viktigt, roligt och meningsfullt uppdrag! Ett styrelseuppdrag innebär att du får ännu större chans att bidra till och påverka det föreningen gör. De frågor som tas upp på styrelsemötena är allt från ärenden som rör enskilda familjer, till stora frågor kring sjukhus och medlemsaktiviteter – frågor som berör och gynnar våra medlemmar. Som styrelsemedlem deltar du vid ungefär åtta möten per år. Det är både fysiska möten och skypemöten. Att sitta i styrelsen behöver inte vara krångligt eller svårt – har du hjärtat på rätt ställe, drivkraft och en vilja att förändra räcker det långt.

Är du intresserad av styrelsearbete eller valberedning? Känner du någon som är det? Eller har du frågor? Tveka inte att kontakta oss i valberedningen!

Isabelle Norman

Jag bor i Sundsvall där jag jobbar som lärare på högstadiet. Jag har varit medlem sedan 2011 då min son fick en obotlig hjärntumör och aktiv i valberedningen sedan 2015.

Kontakt

Galatia Bolonassos Årebrand

Jag kom i kontakt med Barncancerfonden och styrelsen efter att vår son var sjuk i leukemi 2013-2014. Jag jobbar i valberedningen och tycker att det är givande arbete, där man också lär känna en massa spännande människor. Till yrket är jag logoped och driver en förskola i Umeå, och jobbar även som deltidsbrandman. Jag bor i Botsmark med min man och våra sex barn, två katter och tre hästar. 

Kontakt

Camilla Johansson-Sponseller

Jag har varit medlem i Barncancerfonden Norra sedan 2012 då min son Isaac insjuknade i cancer. Det är mitt första år i valberedningen. Jag tycker det är viktigt att kunna stötta och hjälpa andra på de sätt jag kan. Simning är min passion – jag har själv tävlingssimmat på landslagsnivå och är nu sportchef för Umeå Simsällskap. Jag bor i Umeå med man och två barn.

Kontakt