Barncancerfonden arbetar för att bekämpa barncancer och se till att drabbade och deras familjer får den vård och stöd de behöver.

Vår verksamhet fokuserar på att samla in pengar till barncancerforskning och ge stöd till de cirka 300 familjer som varje år drabbas av ett cancerbesked. Mycket av den stödjande verksamheten sker genom de regionala föreningar som är kopplade till landets sex barnonkologiska centrum.

Målet på lång sikt är att nå en hundraprocentig överlevnad för de barn som drabbas av cancer. För att vi ska kunna nå det måste forskningen fortsätta att drivas framåt och därför behövs alla bidrag vi kan få – både från företag och privatpersoner.

Bli månadsgivare

Var med och stöd kampen mot barncancer genom att bli Barnsupporter. Din gåva går till den livsviktiga forskningen och stöd till de barn och familjer som drabbas av barncancer. Som Barnsupporter gör du skillnad varje dag!

Läs mer

Ge en gåva

Med hjälp av din gåva kan vi komma närmare vår vision att utrota barncancern. Det finns många olika sätt att bidra och du kan välja det som passar dig bäst. Alla gåvor är viktiga, stora som små.

Läs mer

Högtidsgåva

En högtidsgåva är ett uppskattat sätt att gratulera någon på högtidsdagen, samtidigt som du stödjer barncancerforskningen.

Läs mer

Minnesgåva

Genom att skänka en minnesgåva kan du hedra minnet av en anhörig eller vän. Ditt bidrag stödjer barncancerforskningen och hjälper oss mot visionen att utrota barncancer.

Läs mer

Gåva via Swish

Nu kan du på ett enkelt och smidigt sätt stödja Barncancerfonden genom att swisha en gåva.

Läs mer

Testamente

Genom att skänka en gåva via ditt testamente kan du rädda barns liv i kommande generationer. Här berättar vi hur det går till och tar upp de vanligaste frågorna för dig som vill testamentera till oss.

Läs mer

Gåva till Almers hus

Till Almers hus i Varberg kommer barn med cancer och deras familjer från hela Sverige för att få chans till en värdefull andningspaus. Du kan skänka ett bidrag som öronmärks för att driva det vidare.

Läs mer

Gåva till en barncancerförening

Barncancerfondens medlemmar är sex regionala barncancerföreningar som stöttar familjer vars barn drabbats av cancer. De arbetar självständigt inom sina geografiska regioner och bedriver arbetsgrupper inom olika verksamhetsområden. Varje förening har egen styrelse, egen ekonomi och eget 90-konto.

Läs mer

Vill du sätta ditt avtryck i kampen mot barncancer?

Varje dag får ett barn i Sverige cancer, drygt 85 procent överlever. Trots positiva forskningsresultat är behovet av klinisk forskning samt utveckling av vård, behandling och dess biverkningar fortsatt stort. Här kan en stor gåva från dig göra betydande skillnad.

Läs mer

Gåvor från stiftelser

Er stiftelse behövs i kampen mot barncancer. Då vi är helt beroende av gåvor från privatpersoner, företag och stiftelser är vi väldigt tacksamma om er stiftelse vill bidra till den livsviktiga forskningen.

Läs mer

Aktiegåva

Visste du att du kan skänka din aktieutdelning direkt till Barncancerfonden? Eftersom du inte betalar vinstskatt när du skänker pengar till Barncancerfonden så ökar därför värdet med 43 procent för oss som ideell organisation. Här förklarar vi hur du gör för att skänka din aktieutdelning.

Läs mer

Fondspara

Vill du att dina pengar ska växa samtidigt som du är med och bidrar i kampen mot barncancer? Vi erbjuder fondsparande genom Swedbank Humanfond, där Barncancerfonden varje år får två procent av ditt sparkapital.

Läs mer

Barncancerfonden Mastercard

Barncancerfonden Mastercard, eller Nallekortet som vi kallar det, fungerar som ett helt vanligt betalkort. Du handlar med kreditkortet och fakturan kommer månaden efter. Det finns dock en viktig skillnad. Varje gång du handlar något med Nallekortet skänks 0,5 procent av inköpsbeloppet till kampen mot barncancer.

Läs mer