​Peter Forsberg i samarbete med Barncancerfonden

Peter Forsberg är ansiktet utåt i Barncancerfondens nya reklam och hjälper organisationen att synliggöra barn med cancer och samla in mer pengar till forskning.

Efter flera VM-guld, OS-guld och vinster i Stanley Cup är Peter Forsberg en av landets allra mest framgångsrika idrottsmän. Under våren har han sitt fokus på någonting annat än hockey. Från mitten av mars kommer Peter Forsberg att vara ansiktet utåt i Barncancerfondens insamlingsarbete. Dels är han en av huvudpersonerna i flera reklamfilmer av olika längd på tv och i digitala kanaler, dels så lånar han ut sin röst till radioreklam.

I reklamfilmen En riktig hjälte ställs ”Foppas” prestationer i relation till sjuåriga Mattias som behandlas för leukemi.

– Han är en underbar liten kille. Han har ju gått igenom ett drygt år där han verkligen har tvingats kämpa. Det var kul att träffa honom, han ville ju bara åka skridskor! Det var mycket energi, berättar Peter.

– Efter inspelningen kände jag att det här blir en bra film. Jag är glad att jag också kunde bidra. Det var en väldigt lång dag av filmning, men det var värt det alla dar i veckan.

Peter Forsberg är förälder till 2,5-åriga Lennox och halvårsgamla Lily. Han har sedan tidigare engagerat sig i barn och unga som lever med sjukdom eller funktionsnedsättningar genom stiftelsen Icebreakers som han varit med att grunda. Han berättar att engagemanget har växt efter att han själv blev pappa.

– Det kändes viktigt att göra det här. Särskilt nu när jag har barn själv. Jag har varit på barnsjukhus tidigare och träffat barn som varit riktigt sjuka, och barn som vet att de inte kommer att klara sig. Jag hoppas självklart att den här filmen går så bra som möjligt och att det kommer in mycket pengar till forskningen, säger Peter.

Från den 19 mars kan man se Peter Forsberg i Barncancerfondens reklamfilm på TV och i digitala kanaler. Peter hörs även i Barncancerfondens radioreklam under våren.

Länkar
Här kan du se reklamfilmen En riktig hjälte med Peter Forsberg och Mattias.

För att bädda in filmen på en webbsida, använd istället: <iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/jdmwkh6VyC4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

För frågor om reklamkampanjen, vänligen kontakta: 
Linus Almqvist, kommunikationschef på Barncancerfonden
Telefon: 08-584 209 09