Insamlat hittills: 550,465 kr

110%

Mål: 500,000 kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 500,000 kr

PrincessElsa, Elsa Blomqvist

Här kommer vår sista uppdatering på fonden innan den stängs den 10/6-2017.

Vi kan inte nog tacka alla er som har hjälpt oss att nå målet och hjälpt oss i kampen mot barncancer.
Varje krona, tia eller hundralapp kan hjälpa forskningen att finna lösningen att lindra en biverkning, att kunna dra ner på någon medicin eller kanske till och med lösa barncancergåtan.

Vår lilla familj hade tur, var femte barn överlever inte sin cancer. Var femte familj får inte vara hel. Var femte barn får kämpa sig igenom livets slutskede innan livet ens har börjat och det är så jäkla orättvist.

Tack vare att vi bor i ett litet samhälle i en liten kommun har gjort att vi har lyckats med detta. Tack vare engagerade personer och familjer så har vi lyckats nå detta mål som nästa var en dröm från början. Tack vare engagerade och stöttande vänner och familjer så har vi också lyckats ta oss igenom Elsas sjukdomstid på ett sätt som man aldrig klarar ensam.

Återigen, tack från hela vårt hjärta / Fam. Blomqvist

En insamling till kampen för att alla barns rätt att få vara barn.
Uppdateringar
20150105
20150519
20150925
20151014
20151215
20160218
20160414
20160810
20161223
20170308
20170515
20170530

Vår dotter Elsa född 20101125 fick i mitten av oktober 2014 (4år) diagnosen ALL (akut lymfatisk leukemi).
Vår värld försvann under våra fötter den där dagen i oktober och vi kom för första gången i kontakt med barncancer, på ett nytt sjukhus i en ny stad.
Vad skulle hända vår lilla prinsessa? skulle hon klara det? Skulle vi klara det?

Det var nog först när Barncancerfonden dukade upp fika på BUS avd.64 i Lund som de alltid gör på onsdagarna som vi insåg att vi inte var ensamma i denna mardröm. Familjerna i vår situation har jättestor nytta av varandra och barncancerfonden.
Mardrömmen har nu strax innan jul 2014 börjat bli till en vardag även för oss, vi har återfått ljusglimtar i tillvaron och även om det är kämpigt så är det nu mer en start av vårt nya liv. Elsa är en stark och modig flicka som nu har lärt sig ord som trombocyter, benmärgsprov och cytostatika, ord som många vuxna inte har en aning om vad det är. Vi hoppas att denna insamlingen ska inbringa medel till cancerforskningen så vi kan hjälpa fler familjer och barn att få förbli hela.

20150105
Elsa och familjen har fått fira jul hemma, jippi! Julgran, jultomte, julskinka, Jansson och julklappar. För mamma och pappa blev väl julen inte riktigt som det var tänkt men för vilka blir det så? Elsa däremot har sett fram emot julen, skakat paket, staplat paket och sorterat pakethögen med hjälp av storebror.
Nyårsafton firades i Lund med Elsas och familjens nya kompisar då Elsa skulle få "guldmedicin". Hela familjen lyckades vara vakna till 12-slaget som firades med skumpa och julmust på våning 12 i representationsrummet, utan tvivel så har vi bara en önskan för 2015 och framåt.

20150519
Elsa och familjen har stundom haft en tuff vår med kortisonbehandlingar, cellgiftsbehandlingar, urinvägsinfektion och stukade fötter m.m. så det är en trött familj som äntligen börjar få lite sol på sig. Under våren har vi varit i Lönneberga och plockat Maskrosor och på Liseberg och kramat kaniner. Vi har också varit hos en fotograf och förevigat Elsa och familjen.

20150925
Snart 1 år sedan vår värld rasade samman och vi hamnade i en situation som man tror bara händer andra. Barncancer, hur kan ett oskyldigt barn drabbas av något sådant som cancer?
Som tur är handlar barncancer idag mer om att överleva än att dö och tack vare Barncancerfonden så ökar oddsen för varje år. Barncancerfondens olika avdelningar som Barncancerfonden södra (där vi tillhör) är en viktig del i att tillföra energi till barnen och föräldrarna.
Vi har haft en riktig skitsommar och tillbringat ca 4 veckor på sjukhus med en prinsessa som har varit riktigt sjuk i diverse infektioner. Sensommaren och hösten har varit bättre och nu innan Elsa ska till Lund på högdosbehandling så är hon pigg som en lärka. Samtidigt som barncancergalan sänds på kanal 5 den 28/9 så kommer Elsa att starta sin näst sista högdosbehandling.

20151014
Ett år idag. Ett år sedan vi i vår bubbla klev innanför dörrarna till avd.64 i Lund. Ungarna spang iväg och började genast förtjust köra bil och leva rövare medan luften helt gick ur oss. Personalen på avdelningen hade sitt morgonmöte när vi klev in. Det tystnade och samtliga vände sig emot oss och tittade några sekunder innan de förstod, då orkade vi inte längre. Vi fick snabbt hjälp in på rum nr 10 och jag kommer ihåg de lidande och förstående blickarna från sköterskorna. Vi försökte trösta varandra samtidigt som informationen om misstankarna sköljde över oss i sådan mängd att man omöjligt kunde ta in allt.
Hela dagen var ett kaos med saker som skulle ordnas och förbereda för en lång sjukhusvistelse. Vart jag än tittade såg jag barn utan hår som lekte och skojade med sina föräldrar vilket är väldigt svårt att ta in när man hör ordet barncanceravdelning.
Nu blir det fest med saft och tårta!! Vi har klarat 1år "bara" 1 1/2 år kvar.

20151215
Vi är äntligen i fjällen igen och laddar batterierna inför Elsas intensivfas som startar i slutet på december. I intensivfasen ökas medicineringen av cytostatika (cellgifter) samt att hon får en hög dos kortison. När intensivfasen är över så betyder det också att Elsa har tagit sig igenom den värsta delen av behandlingen, efter detta är det "bara" cytostatika i tablettform.
Att åka till fjällen är en lyx som man inte har kunnat räkna med. Elsas trombocyter måste ligga någorlunda högt om hon slår sig och de neutrofila får inte vara för låga för då får hon feber och skulle hon bli smittad av något så måste hon ha lite immunförsvar. Lekrum är dock förbjudet område och även om Elsa accepterar det så måste hon ändå tjata lite när hon ser ett.
Elsa har fått lite hår nu så de flesta tror att hon är en pojke men det gör inte så mycket hon är lika mycket prinsessa ändå.
Tyvärr så avslutades veckan med ett benbrott för Elsa. Vi känner oss uppgivna och tror såklart att vi är världens sämsta föräldrar men det är väl lite som doktorn i Lund sa att ni måste ta med er det som har varit positivt för Elsa och familjen. Elsa har lärt sig att fånga liften och släppa den samt att hon har lärt sig att åka själv, Elsa har säkert fått uppleva många av sina lyckligaste stunder i sitt korta liv på just den här resan även om det överskuggas av det dåliga slutet. Men av egen erfarenhet så är det ju de lyckliga stunderna man minns när man ser tillbaka på livet.
Det är idag 1år sedan vi storgråtande och kanske lite motvilligt startade denna insamlingen. Nu är vi glada att vi gjorde det och att det är så många privatpersoner och företag i vår närhet som hjälper oss och Elsa i kampen mot barncancer.
TACK FÖR ERT STÖD!!

20160218
Vi börjar äntligen samla ihop oss efter Elsas intensivfas, som tur är så gick det lättare denna gången men det sliter på familjen. En stor anledning till att det gick lättare är antagligen att vi lyckades förebygga magkatarr denna gången, förra gången kom vi halvvägs igenom innan vi upptäckte att hon antagligen hade magkatarr.
Idag började Elsa äntligen gå själv efter att hon bröt sitt ben i december, läkningen av benet har också varit ett stort orosmoment men det verkar ha gått bra.

Idag beslutade vi också att döpa om fonden till Elsa Blomqvist, PrincessElsa ett namn som mamma hittade på till armbanden som vi säljer till förmån för Barncancerfonden. En annan anledning till att vi har döpt om den är för att vi har fått förfrågningar från underbara människor i Åseda som vill göra aktiviteter till förmån för fonden och då känns det mer naturligt att välja PrincessElsafonden.
Har du eller känner du någon som vill hitta på något till förmån för Barncancerfonden så hör gärna av er så hjälper vi gärna till så gott vi kan.

20160414
18 månader, ett och ett halvt år, 547 dagar har Elsa nu haft sin diagnos. 1 år kvar av behandlingstiden ca 7-800 tabletter i bästa fall, sövning 6-7 ggr i bästa fall. Förhoppningsvis inga fler övernattningar på sjukhus vilket vore fantastiskt om det kunde bli så.

20160810
Sitter på uppvaket i Växjö och Elsa sover fortfarande after sin sytostaticabehandling som hon får med 8 veckors mellanrum.
Många tankar går just nu till SuperLisen och hennes familj. En flicka i Elsas ålder som blev sjuk ungefär samtidigt men som tyvärr efter en lång och tuff fight tillslut inte orkade längre.
Detta ger oss och förhoppningsvis fler extra bränsle till att samla in mer pengar till barncancerforskningen.
Företagen och fantastiskt engagerade personer i vår omgivning MK Madame och Linas Butik & Café har under Olsmässan samlat in ca 20.000kr till PrincessElsas fond, fantastiskt bra jobbat

20161223
Nu är julafton nära och Elsa sitter vid granen med sitt morgonruffs sjunger lussesånger och slår in sina slumpmässigt utvalda julklappar:). Hösten har varit lugn och Elsa har kunnat gå mycket i skolan. Nedräkningen till behandlingsavslutet i april går i rasande fart, helt otroligt att det har gått över 2 år sedan mardrömmen startade. Vi får med största sannolikhet fira jul och nyår hemma men man tänker mycket på de barn som ligger inne och kämpar mot den här elaka sjukdomen.
Ett stort tack till alla som har skänkt en slant till Elsas fond under året.

20170308

Elsa har förutom någon liten febertopp klarat sig undan sjukhusinläggningar hittills i år. Vi börjar nu fundera på hur livet efter detta ska bli, vi kommer ju alltid att bära med oss minnena och oron. Ibland sitter man och ser tillbaka bland alla de hundratals korten från de här åren och förstår nog egentligen inte vad vår lilla Elsa har gått igenom och defenitivt inte hur detta kommer att prägla henne och oss i framtiden. Oron för sena biverkningar blir ju också större med tiden.
Vi har i dagarna tillsammans med goda vänner bestämt oss för att avrunda behandlingen och insamlingen med ett stort barnkalas som kommer att hållas i Norrhults folketspark, hoppas ni kan komma och fira med oss.

Det stora barnkalaset!!
Nu börjar det närma sig slutet på Elsas behandling för Leukemi (ALL) vilken också innebär att vi ska avsluta fonden. Målet är att vi ska samla in 500.000kr innan 20170610. Den 13/5-2017 kommer vi därför att anordna Det stora barnkalaset i Norrhults folketspark där vi kommer att ha massor av aktiviteter för både stora och små. Temat för festen är Astrid Lindgren och man kommer att få möjlighet att träffa allt från Karlsson på taket och Emil i Lönneberga till Krösamaja och SkallePär. Alla som vill får gärna precis som vi klä ut sig till sin favoritfigur och få leva sig in i Astrid Lindgrens sagor för en dag. Företag får en sista möjlighet att hjälpa oss med insamlingen och allt som säljs i parken under dagen är sponsrat och kommer därför att gå oavkortat till Barncancerfonden❤️.

Kvällen den 12/5 2017 nådde vi vårt mål på 500.000 kr och vi kommer nog att avrunda detta på närmare 600.000 kr.

Det stora barnkalaset som gick av stapeln den 13/5 - 2017 blev inget annat än en stor succé :) Vi hade hela fantastiska ca 900 besökare i Norrhults Folketshus och Park. Vi och fyra familjer till har planerat detta i flera månader och nu är vi äntligen i mål. Vår förhoppning är att denna hyllning till alla barn ska kommas ihåg som en rolig och fantasifull dag med massor av lek och spännande aktiviteter lång tid framöver. Vi känner oss fantastiskt tacksamma och glada att det blev så himla bra och att allt vårt slit lönade sig. Vi lyckades under dagen samla in hela 75.000 kr och sammanlagt sedan projektets start hela ca 300.000 kr. Vi har haft ca 60 engagerade sponsorer av olika slag, allt från mat och godis till rena bidrag till Barncancerfonden. Totalt var vi ca 35-40 personer som hjälptes åt att styra upp dagen så gott vi kunde. Karlsson på taket gjordes av den alltid lika fantastiska Markus Kroon och idésprutan var den alltid lika fantastiska Carolina Kroon. Kling och Klang var Jerker Blomqvist och Peter Kroon. Prussiluskan gjordes av Sabina Kroon och Pippi spelades av Den alltid lika fantastiska Ann Svahn. Evelina Pettersson spelade Pippi med herr Nilsson runt halsen och kämpade i parken hela dagen. Allsången arrangerades av Maria Emilsson och Camilla Lindahl som också föreställde familjen från Katthult. Förutom dessa så var också Linda Blomqvist och Sofi Ahl bondmor och Oskar Ahl grillade med storvästen på. Alla skitiga ungar hade vi tagit från familjerna och där fanns allt från Madicken och Emil till ridtjejer och bovar. Supertack till alla som har ställt upp!!!!

Insamlingen kommer att pågå tills 20170610.

Hoppas ni får en riktigt härlig sommar med mycket sol! Hälsningar Elsa, Elis, Paulina, Linda och Jerker

Senaste bidragen till insamlingen

 • Anonym

  Marie Karlsson och Lennart Harrysson

  Anonym

  Fam Lif Andersson

  Anonym

  Anonym

  Facebookutmaning Therese Ehn

 • Anonym

  Johan Örliden

  Anonym

  Anette o Roger Isacsson

  Anonym

  Fam.Diana Höglander

  Anonym

  Jim, Linda, Charlotte ochNathalie

Här kan du bidra på ett enkelt sätt!

Scanna QR-koden till höger i din Swish-app och bidra med valfri gåva.

Scanna här!