Insamlat hittills: 14 810 Kr

59%

Mål: 25 000 Kr

Insamlingen har stängt
Målsättning: 0 Kr
64 personer stödjer denna insamling

Nelly "storasyster" Svensson

Vi startar en insamling och hoppas på att forskarna någon gång, snart, kan finna ett bot som fungerar mot denna hemska sjukdom så att barnen och familjerna inte ska behöva genomlida detta vi lever i.
Barncancerfonden betyder oerhört mycket för oss och de andra familjerna, de gör så mycket för att lätta upp vardagen och livet på sjukhuset.

Allt började den 18 januari 2014. I bilen på väg till Disney on ice i Malmö. Nelly klagade upprepade gånger på att hon hade ont i sin handled. Vad vi inte visste då var att vi drygt 2,5 månad senare skulle få veta att vår dotter har cancer.
Nelly som alltid varit en pigg och glad tjej som sällan var sjuk blev sämre och sämre ju fler veckor som gick. Värken i kroppen flyttade sig från handleder till fötter, ben, käkar och armar. Hon haltade vissa dagar och kunde inte röra armarna normalt andra dagar. Hon blev tröttare och ibland fick hon låg feber i många dagar och var sängliggandes. Vissa dagar kunde vi inte röra henne eller ta i henne för hon hade så ont. Hon tappade kilon i vikt och vi visste att något va riktigt fel men läkarna hittade inget mer än att hon hade hög crp i månader. De gav henne till slut diagnosen akut artrit, som va en sorts reumatisk sjukdom som skulle gå över med hjälp av Ipren.
Värken Nelly hade i kroppen gick knappt att hantera. Hon grät och skrek på dagar och nätter trots full dos Ipren och alvedon. Till slut skrev barnläkarna ut lugnande och ångestdämpande medicin till min knappt 5-åriga dotter och hänvisade oss till bup för att få hjälp med nellys "problem". Så småningom fick vi tid till röntgen, en arm röntgades och sen tog allt fart. 1 april åker Nellyakut in på skiktröntgen och dagen efter blir hon inlagd i Karlskrona för utredning pga förändringar i skelettet.
Den natten va jag själv hemma med lillebror och nyfödda lillasyster, det är den värsta natten hittills i mitt liv. En lång natt fylld med oro, ångest och tankar.
3 april åker vi till Lund för benmärgsprov, vi blev inlagda på barnokologen. Jag Minns att jag såg en check som det stod "barncanceravdelningen" på när vi kom in genom dörrarna. Vi hade aldrig förstått att det var den avdelningen vi skulle till.
Jag minns jag tänkte; "oj vi måste ha kommit fel", samtidigt som en sköterska kom och frågade om det var Nelly, Vi hade kommit rätt...
2 dagar senare, fredagen den 5 april strax efter 16 kliver 2 sköterskor och 2 läkare in på vårt rum. Då fattade jag... att det var allvarligt... De berättar då att vår dotter har ALL, akut lymfatisk leukemi. Vår värld stannade.

Första cytostatika behandlingen fick Nelly 9 april. Jag ville bara skrika rakt ut. Att ens barn ska få så "tunga" mediciner är oerhört jobbigt, men samtidigt vet man att det är ett måste. Biverkningarna efter va hemska, Nelly mådde så dåligt och kräktes flera dagar. Man tänkte "herregud" ska man ha det så här 2,5 år"...
Men allt blev bättre, biverkningarna blev färre och färre. Det blev bättre och Nelly blev piggare med tiden.
Håret föll, mamman blev ledsen men Nelly sa, "men mamma, det växer ju ut igen, det gör inget". En klok dotter som än idag 10 månader senare är en otrolig kämpe som tänker banka skiten ur denna sjukdom!! Trots allt hon utsätts för är hon en glad och sprallig flicka som tar en dag i taget. Hon tvingar oss andra att göra detsamma vilket gör att vi alla orkar hålla ihop i allt detta.
Nelly har nu ungefär 1 år och 11 månader kvar av sin behandling och vi försöker blicka framåt mot en ljus framtid. För det kommer att ordna sig, det har Nelly sagt ❤️

Kramar till alla andra kämpande familjer där ute och Tack för att Du/Ni vill hjälpa oss att hjälpa andra familjer och stödja forskningen mot barncancer.

Nelly, Elwin, Sigrid, Martina och Mikael

Senaste bidragen till insamlingen

 • Nelly C

  Petras Smycken

  Finaste Nelly

  Eva Marie Svensson via Petras Smycken

  Petras Smycken

  Petras Smycken

  Anneli Appelberg via Petras Smycken

  Elin J

  Valle (dagiskompis) med familj

  therese mattsson

  Familjen Kjellsson

  Frida Andreasson via Petras Smycken

  Celines mormor och morfar

  Karin Ljungholm via Petras Smycken

  Kram från mormor

  Din familj <3

  En gåva från din "fröken" Camilla Johansson

  Familjen Wijk

  Anna eriksson

  Bamsekramar ifrån Saga & Smilla med familj

  Joakim Petersson

  Pernilla

  Kram Evy

  Laura

  Tina

  Filip H. med familj. Kämpa på!

  Maja och Oscar

  Charlie ochCorinne m. familj

  Albin Malmros m. familj.

  Annicka Andersson

  Den första du lärde känna på din förskola

  Linn

 • Yarella Kling via Petras Smycken

  Många bäckar små

  Ingela, Kajan

  Petras Smycken

  fröken Pia

  Förskolan

  Petras Smycken

  Inez (skatan) m. familj

  sandra theodorsson

  Linda Levin m. Familj genom FB

  Malin torstensson

  "Simfröken" Lina

  Karin & Rolf Nilsson

  Jane Hedqvist via Petras Smycken

  Kram Mormors duktiga pia

  Kjell och Maggan

  Lova Ahlgren med familj

  Kristina

  Meja, Vilmer, Jennie och Kalle

  Ella, Otto, Jessika & Emmelie Lindell

  Celeste och Victor

  Oliver och Isa

  Arvid m familj

  Celine med familj

  Alicia och Melker

  Familjen Kellander

  wihlstrand

  från din "fröken" Ingela

  Kramar från Petra, Andreas, Johannes & Ludwig

  sofie

  Nelly C m. familj

  Gåva från Fam. Rigestam genom Fam. Svensson

Se alla som bidragit till insamlingen