Insamlingen har stängt
Målsättning: 125 000 kr
307 personer stödjer denna insamling

Isaacs kämpar

Isaac har en Hög-risk Wilms tumör *In English below*

Den 28 mars i 2012 stannade livet för oss. Det var den dagen vår lilla kille Isaac, 4 år, blev inlagd på barnonkolog avdelningen i Umeå med en 15 cm stor tumör i njurarna. Under veckorna som följde fortsatte mardrömmen med det ena hemska beskedet efter det andra. Cancern hade spridit sig till lungorna och till skelettet. Tumören var så stor att den tryckte på hans aorta och hotade att stänga av blodflödet i hans lilla kropp. Vi blev skickade till Uppsala i en vecka för att vara nära barnkirurger ifall det värsta skulle inträffa. Det var den svartaste tiden i mitt liv, man trodde man skulle gå under av sorg och oro. Som tur är så svarar Isaac mycket bra på behandlingen och tumören har krympt och trycker inte längre på aortan. Imorgon får han den sista av 6 pre op kemoterapi behandlingar och sedan är det dags för operation i Uppsala. Efter det så kommer han beroende på hur tumören ser ut när dom får ut den att få behandling under ca ett år framåt. Vi håller nu alla tummar och tår att det fortsätter åt rätt håll och att vår lilla kämpe får leva.

Idag överlever 80 % av alla barn som har cancer. När man har ett barn som kämpar mot denna onda sjukdom så kan man bara tänka på de 20 % som inte klarar kampen. Inget barn borde dö i cancer. Varenda krona som kommer in och går till forskning och hjälp till familjer med cancersjuka barn är otroligt värdefull. Tack för att du hjälper till att vinna fighten mot barncancer!

*Uppdatering* 4 sep 2012
Efter 5 långa månader av behandling har följande hänt. 29 maj genomgick Isaac operation i Uppsala för att ta bort tumören och den lägsta loben av högra njuren. Vi fick reda på att Isaac var född med en defekt som heter hästskonjure, vilket innebar att hans njurar var sammanväxta längst ner. Tumören utgick från denna "bro" mellan njurarna och satt mestadels där men även lite i högra njuren. Operation troddes innan ingreppet bli mycket komplicerad och man trodde att hela höger njure samt lägsta delen av vänster njure skulle ut. Men operationen blev lyckad, tumören var inte lika svårt att ta bort som man hade misstänkt så Isaac fick behålla hela vänster njure samt 2/3 av högra njuren. I Uppsala kunde man även konstatera att samtliga lungmetastaser hade försvunnit med cytostatika behandlingen och när vi kom tillbaka till Umeå kunde man säga att de två benmetastaserna (en i en kota, den andra i vänstra lårbenshals) hade gått tillbaka så pass mycket att man inte längre kunde se dem på en planröntgen, men att någon rest eventuellt kunde vara kvar där. Så mycket goda besked med andra ord. Våra läkare började prata i väntan på provsvar om att Isaac kanske inte behövde den allra värsta behandlingen med tanke på den goda effekten av cytostatikan.

Då kom smällen....Prognosen för Wilms tumörer beror väldigt mycket på hurvida tumören är "favorable" (90 % av alla Wilmsfall) eller "unfavorable". Detta får man inte reda på förrns efter operation då en patolog kikar på tumören och meddelar vilken histologi den har. Vi skulle få provsvar efter 1-2 veckor men detta drog ut på tiden. Först efter en månad fick vi svar och fick då reda på att det var både bra och dåliga nyheter. Den bra nyheten var att över 80 % av tumören de tog ut var död. Tumören hade krympt väldigt mycket av cytostatikan. Den dåliga nyheten var att det som var kvar var en hög malignt variant av något som man tror fortfarande är Wilms, men en sarkom sort som man aldrig sett förut. Därmed beslutade man att behandla den som Högrisk Wilms. Med andra ord tyngsta behandlingen: strålning i buken, på metastaserna i skelettet och på lungorna, samt 34-veckor av stark cytostatika. Mot slutet av buk/skelettstrålningen och efter cytkur nr 2 åkte Isaac på en svår blodförgiftning som höll på att kosta honom livet. Men Isaac reste sig i 10:e ronden och kämpar på. Han är full av liv och glädje trots allt han har gått igenom. Man förundras över hur mycket dessa barn tål och vilka fantastiska kämpar de är! Isaac har hunnit fylla 5 år och vi tror och hoppas på många fler fina födelsedagar i hans framtid.

*Uppdatering 10 januari 2013*
Efter Isaacs svåra sepsis i slutet på juli 2012 fick han en porta-cath istället för en CVK (olika sätt att ta blod/leverera intravenös medicin) och har inte haft en endaste infektion sedan dess. I slutet på november gjordes en lungröntgen och ett bukultraljud för att kolla hur det såg ut. Glädjande nog såg man fortfarande inget spår av cancern. Nu har lilleman 4 omgångar med cytostatika kvar av behandlingen (ca 3-4 månader) och man börjar se ljuset i slutet på tunneln. Vi tror och hoppas på ett liv utan cancer!

*Uppdatering 2 maj 2013* Nu är Isaac ÄNTLIGEN klar med sin behandling. Han har mått väldigt bra, förutom några små virusinfektioner. Vi hoppas på en bra återhämtning och att "slutbesiktningen" om en månad fortfarande visar på positivt resultat. Isaac kommer sedan att gå på återbesök var 8-10 vecka en ganska lång tid framöver. Men nu håller vi tummarna att skiten är borta och aldrig mer visar sitt fula tryne. Tack för allt stöd!

*Uppdatering 25 maj 2013* För några dagar sedan fick vi det fruktansvärda beskedet att Isaac har fått återfall i sin sjukdom. Ord kan inte beskriva hur hemskt det är. Denna jävla skitsjukdom!

*Uppdatering 19 juli 2013* För lite över tre veckor sedan fick vi det värsta besked en förälder kan få. Behandlingen funkar inte och cancern har spridit sig. Världens modigaste och tuffaste kille kommer att förlora sin kamp. Isaac fyllde 6 år den 17 juli.

*Uppdatering 13 september 2013. För tre dagar sen den 10 september 2013 somnade den modigaste kämpen in. Han var vaken in i slutet och hade mamma och pappa på var sin sida om sig. Isaac kämpade och slet för varje ögonblick och vi kommer för alltid komma ihåg hans mod och livsgnista. När Isaac blev hemskickad från sjukhuset trodde man att han hade dagar, kanske veckor, men inte en månad kvar eftersom hans cancer var så aggressiv och snabbväxande. Isaac levde i 2.5 månader och gav aldrig upp. Han lämnar efter sig mamma, pappa och storasyster Emilia. Vi älskar dig så mycket Isaac!

*Idag den 17 juli 2014 min älskade älskling skulle du fylla 7 år. Men du blir aldrig äldre än 6 år, 1 månad och 24 dagar. Vi saknar dig så.

Tack alla som bidragit/kommer att bidra till Isaacs insamling. Cancer är en grym sjukdom som bara tar. Hjälp fler kämpande hjältar att få komma hem till sina familjer.

In English:

Isaac has Wilms

On 27 March this year, life stopped for us. That was the day our little boy Isaac, 4 years, was admitted to children's oncology department in Umeå with a 15 cm large tumor of the kidney. In the weeks that followed the nightmare continued with one terrible news after another. The cancer had spread to the lungs and bones. The tumor was so large that it pressed on his aorta, and threatened to cut off blood flow in his little body. We were sent to Uppsala for a week to be close to pediatric surgeons in case the worst happened. It was the darkest time of my life; the grief and worry was immense. Luckily, Isaac is responding well to the treatment and the tumor has shrunk, and is no longer compressing the aorta. Tomorrow he gets the last of six pre op chemotherapy treatments and then it's time for surgery in Uppsala. After that, depending on what type of tumor that is found, he will begin a long treatment period. We have all of our fingers crossed that things will continue to go our way and that our little fighter will win this battle.

Today 80% of all children who have cancer survive. When you have a child who is fighting against this evil disease, you only think of the 20 % who lose the fight. No child should ever die of cancer. Every dollar that comes in and goes to research and help for families with children with cancer is incredibly valuable. Thank you for helping to win the fight against childhood cancer!

Senaste bidragen till insamlingen

 • Katharina Ljungströmer

  Älskade Isaac. Idag är det 3 år sedan du dog. Vi saknar dig så. Mamma, daddy, Emilia och Henry

  Kärlek till er!

  Maria Johansson

  Bröllop Altin

  Lollo Nyman

  Karin

  DEEE

  Selma Fröding

  Caglar Yilmaz

  Yolanda med familj

  Elin Hardeland

  Johan Persson

  shannon

  Karin med familj

  Tuvalie med familj

  Tanya Stenling m familj

  Vi saknar dig så älskade Isaac/familjen

  Maria Vitazka

  Fam. Erixon/Westman i Sundsvall

  Anna Jensen

  Grattis på födelsedagen älskade Isaac. Vi saknar dig för evigt. Mamma, pappa, Emilia och Henry

  Martin B

  Marie Karlsson

  Inga-Lena Dahl har önskat sig pengar till Isaacs kämpar i 59-årspresent. Till mamma från Anna Petersson

  Martin Gustafsson

  Dept of Forest Ecologyh and Management, SLU Umeå

  Peppe & Annika

  Familjen Ångström

  Marianne Tottie

  Jonas, Sofia, Linnea, Hanna

  Helena, Micke, Casper och Oliver

  Lars och Birgitta Wigert

  Familjen Bengs Stattin

  Helena & Emma

  Linda Sassén med familj

  Carin, mamma till John som förlorade kampen mot en hjärntumör 2004.

  Michael Smedlund

  Åke Franzén

  Alla snälla sjörövare!

  Eric Smedlund

  Agneta

  Nickolina Karlsson

  Anita och Kent Johansson

  fam. Maltesjö

  Josefin Larsson

  Lotta Botander

  Ma-Linn Löfgren

  Micael Jonsson

  Maria G

  Ingemar och Lilly

  Jennie Wall

  J Johansson

  familjen Yman

  Familjen Söderberg, Köping

  Isaacs familj

  Anki Erixon

  Junos moster Lotta

  Therese EA

  Elin Sandberg med familj

  Heja Isaac! /Anette, Mattias & barnen.

  sabrina

  Bild Karins mamma!

  moa

  Lina, Bengt, Edvin, Elvira och Matteus Lind

  Sofia

  Ulrika Norlin

  John, Ulrika, Agnes och Alvin Gustafsson

  Fam Johansson, Vilhelmina

  Caroline Dihlén

  Andréa Danielsson

  Veronica Johansson

  Fam Björk

  Wael Hadrons

  Michael och Helena, Eric, Sofia, Ellen

  Familjen Hemmingsson-Lindgren

  Hanna Järvholm med familj

  Monika, Stefan,Oskar, Emelie och Sofia Larsson

  Vila i frid Isaac - John, Elin, Rickard och Jesper

  Varma tankar från "Nora - En kämpe stark som få" med fam.

  Fam nordell

  Anita och Kent Johansson

  Anders, Sofia och Leo

  Matilda Tidholm

  Heja Isaac!

  Martin Gustafsson

  Fia

  Åke Persson

  Emma B med familj

  Heja Isaac/ Gunilla Laggar

  Åsa Boström

  Ulrika Agnekil

  Anna-Clara Tärnvik

  Maria Sjölund

  Joanna Tengros

  Dedi Benjamen

  Ludvig m familj

  Patrik Hagberth

  Tommy och Annica/Frösön

  Lena

  Birgitta o Rolf (föräldrar till Julia Björch)

  Erika, Dan, Linn och Dennis

  Joanna Dahlgren

  Elin Norlin med familj

  Martin & Sara Berggren

  Ella o Leif Nyström

  Andres

  Du fattas oss /Barn och familjer från gamla Humlan, Sandbackens förskola

  Till minne av kämpen Isaac, från Berit

  Eva Berglund

  Tim, Mio, Björn och Lina

  Du finns i våra hjärtan! Christer och Per

  Familjen Nielsen Löfgren

  Harald Kruger

  Familjen Björn

  Familjen Sharp

  Malin, Eje och Lovisa

  Mormor och Morfar

  Mikael och Therese Stellén

  Marie & Andreas Magnusson

  Douglas Bolmgren med familj

  Sara & Jesper

  William, Filip, Ann-Sofi & Kaj

  Göran & Anja Sundell

  Martin Berggren

  Iris Ginsberg

  Fam Sennertoft

  Familjen Larsson (Monika,Stefan och barnen)

  Ylwa med familj

  Tim, Leo, Tova, Staffan & Marika Sov gott fina Isaac

  Gun-Britt och Bengt-Göran Gadd

  Inga-Lena och Nils-Magnus Dahl

  Christian och Helena

  Emmelie Mangold m. familj

  Familjen Hedman

  God Jul önskar Tuvalie o Julia (från Humlan) med familjer

  Lovisa, Malin & Eje

  Marie fr. Sandbacken

  Emelie,Lina,Gith, Leif

  Familjen Wikström

  William van Beek

  Sommarpresent till Fjärilens fröknar förskolan Sandbacken

  Urban, Penny & Stephanie

  Vadim Alexeyev

  Harald Kruger

  Michael Tsiparis

  Jonas och Caroline

  Gudrun FJ

  benstead

  Carina Arnesson

  Sofia Smedlund

  Lena Wettergren

  Västerbottens Simförbund

  Umeå IK FF

 • Lindström/Enqvist

  Edith bär dig i minnet, en så energisk och glad kompis. <3

  Ninni

  SkandiaMäklarna Umeå

  Lollo Nyman

  Grannar på Sjörå 61A

  Martin

  Therese Salmi

  Till Isaac på födelsedagen, kram från familjen Jedeur-Palmgren

  Roger Taflin

  Lena med familj

  Maria Wasslen Eriksson

  Lilla Goa Isaac vi saknar dig så. Karin m familj

  Anna Glenn Alma i Semlan

  Joakim och Anastacia

  Familjen Koos

  Carina o Peder

  Thomas Jonsson

  Maria Wasslen Eriksson

  Louise Maniette

  Familjen Hjorth

  Mål 80.000 kr

  Roger Taflin

  Krister Stoor

  Helena & Emma

  Margareta Marklund med familj

  Maria Willers

  Susanne, Andreas, Frej och Selma Lindberg

  Lena Thörnqvist-Johansson

  Madelene

  Kramar<3 från familjen Sundell

  Josefine Pehrson

  Gustav & Nils Wernström

  Bnar and family

  Astrid Rosén

  Andreas Persson

  Oliver Färlind

  Handen i kaklet, Isaac!

  Linda Sassén med familj

  Alexandra Mossberg

  Helena & Emma

  Dahlia & Jimmy Amnesäter

  Sebastian Erixon och Gabriella Toresson

  Axel, Frej och Sixten Hedqvist

  Magnus Rölin

  Erica Lennon

  Camilla Carlsson

  Kupolium

  Ryan & Co

  Annika

  Derya

  Erika Säll

  Mikael, Janeth och Freddy Madsen

  Maria Wasslen Eriksson

  Lindström/Enqvist

  Maria Forsgren

  Ebba å Abbe Björk

  Christer och Per

  Jenny Pokosta

  Sixten & Axel

  Ann Sofie Eriksson

  Hanna Juupaluoma med familj

  Anna Falk

  Anna Jensen

  Marcus Wernström

  Familjen Jedeur-Palmgren

  Linda Sassén med familj

  Tova och Johannes

  Junos mormor

  Olle

  Jonna

  Sofie Henriksson

  Karin Nordfeldt Hansson, Sjukhuskyrkan

  Urban och Eva

  Katarina K/Växjö simsällskap

  Anna, Philippe, Linus, Lucas och Emil

  Familjen Larsson (Monika, Stefan, Oskar, Emelie, Sofia

  Anna Olsson

  Malin Hall

  Sofie, Alex och Elias <3 Vila i frid fina Isaac <3

  Juno, Emma & Petter - Vi tänker på er hela tiden! <3

  Ellen Leonardsson

  Nicole Damen

  Matilda, Umeå.

  Berit Kemppe

  Sara Kihlberg

  Alexander, Sofie och Elias <3

  Jeanette Frånlund

  Leia och Remus

  AnnaKarin Regéus

  Pernilla

  Niklas

  Karin Påhlsson

  Tove Björk

  Lisa Lindqvist

  Amanda, snälla krya på dig

  Caroline Dihlén

  Moppe Wiklund

  Karin Jonsson (Bild-Karin)

  Emma Mattsson

  Inger, Stefan, Jojo

  Carina, Kalmar Sim

  Elin Norlin med familj

  Stina Lif

  Peder Anna-Carin och Nova Blomkvist Sanfridsson

  Ella, Axel, Fredrik & Susanne Dahlqvist

  Ann Kinzig & Charles Perrings

  Familjen Hedman

  Martin Lindvall

  Roger Taflin

  Caiza Nordin m familj i Östersund

  Petra, Fredrik, Viktor och SImon Lagerkvist

  Anna Petersson

  Sara Lind med familj

  Lena, Anette och Andreas m familjer

  Maria Johansson med familj

  Ampe,Lena,Leo,Saga,Tuva

  Fam. Christer Granström

  Simon Malmberg & Helene Bromander

  Elsa, Stina, Marianne och Thomas

  Landscape Ecology Group at EMG

  Craig Lee Thompson

  Sov sött Isaac/ Fam Orre Sandström

  Anna o Emmy Kärrlander

  Fam Redin

  Familjen Meeker

  Lindström/Enqvist

  Emil och Fanny m föräldrar

  Rebecka

  Tim, Leo, Tova, Staffan & Marika Sov gott fina Isaac

  Eva Olsson

  Annika Schott Ericsson

  Johns mormor och morfar

  Frida Bäckman

  Liza Erik Filip Tuva

  Ingela och Gunilla

  WAEL HADROUS

  Sandbackens Förskola

  Strands Byadag

  Sofia Svensson

  Sommarpresent från Rödmyrans föräldrar och barn. Många varma hälsningar hälsningar från oss!

  Familjen Luthman

  Familjen Wikström

  Gunvor o Ingmar

  Roger Taflin

  Fam Järnö

  Familjen Levin

  Adrian Bengtson

  Ellen Smedlund

  Ampe,Lena,Leo,Saga,Tuva

  Familjen Hardeland

  Ekologi, miljö och geovetenskap, Umeå universitet

  Västerbottens Simförbund

Se alla som bidragit till insamlingen