• Foto: pressbild

  Nu springer tusentals för barn med cancer - här går loppen

  Datum:

  Nyhet: 18 september startar Run of Hope tillsammans med Vitamin Well. På ett 70-tal platser runt om i Sverige anordnar privatpersoner och företag lopp för att engagera sig under barncancermånaden, september. Löparveckan inleds dessutom med en tolv timmar lång stafett på NK:s tak i Stockholm.

 • Under Barncancermånaden arrangeras flertalet aktiviteter, till exempel promenadeventet Walk of Hope. Foto: Magnus Glans

  Idag startar Barncancermånaden

  Datum:

  Nyhet: Första september markerar starten på Barncancermånaden. En månad fylld av aktiviteter och engagemang för att fler barn ska överleva cancer och få leva ett gott och långt liv.

 • Foto: Linus Hallsénius, Discovery+

  Pernilla Wahlgren och Carina Berg leder årets Barncancergala - Det svenska humorpriset

  Datum:

  Nyhet: För sjunde året i rad går Barncancergalan - Det svenska humorpriset av stapeln och sätter kampen mot barncancer i fokus. Samtidigt hyllar galan humorister som givit oss ett gott skratt när det har behövts som mest. I år leder Carina Berg galan tillsammans med ingen mindre än Pernilla Wahlgren.

 • Bilden är en genrebild.

  Infertil barncanceröverlevare blev gravid - tack vare nytt forskningsframsteg

  Datum:

  Nyhet: För första gången i Sverige har en kvinna som blivit infertil efter att ha behandlats för barncancer ändå kunnat få barn på egen hand. Genom att återtransplantera nedfryst äggstocksvävnad från kvinnan har forskarna lyckats häva infertiliteten. Forskningen finansieras av Barncancerfonden.

 • Anonym jättegåva till arbetet mot barncancer

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden har fått en gåva på 23 miljoner kronor. Pandemin tycks inte ha följts av ett minskat givande, tvärtom har stödet från privatpersoner ökat, erfar Barncancerfonden.

 • Nytt event engagerar Sverige i kampen mot barncancer

  Datum:

  Nyhet: Cupcake-kurs, ultralopp, hundträning och en tre timmar livesänd meditation. Under Week of Hope 24-30 maj kan vem som helst arrangera nästan vad som helst för att stötta kampen mot barncancer. Redan innan start har eventet nästan nått sitt insamlingsmål - en miljon kronor.

 • Catharina Kumlien, tidigare chefssjuksköterska, är en av tre personer som tilldelas årets Olle Björks stipendium.

  Hon grundade Sveriges första barnhospice - prisas av Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Sedan 2010 kan barn med obotliga sjukdomar få specialiserad vård sin sista tid i livet. Detta tack vare chefssjuksköterskan Catharina Kumlien som tog initiativet till Nordens första och Sveriges enda barnhospice, Lilla Erstagården. Nu är hon en av tre stipendiater som prisas för sina insatser för barn med cancer.

 • Emma Tham, forskare vid Karolinska Institutet.

  Barncancerfonden finansierar 28 forskare inom barncancer

  Datum:

  Nyhet: Barncancerfonden har beslutat att bevilja 28 forskningstjänster inom barncancer till ett värde av cirka 65 miljoner kronor. En av forskarna som får anslag ska ta fram en metod för att studera och mäta cancer genom ett enkelt blodprov.

 • Foto: Hans Kullin

  Podcast gör plats för mänskliga berättelser om livet med barncancer

  Datum:

  Nyhet: Nu ska Barncancerfonden skapa en podcast som i tolv avsnitt ska lyfta fram de situationer som barncancerdrabbade familjer genomgår. Avsnitten ska ge stöd och igenkänning åt drabbade och svar på många av de frågor som närstående till den drabbade familjen kan ha. Målet är också ökad förståelse från samhället, vården och beslutsfattare. Projektet finansieras av Svenska Postkodlotteriet.