• Anne Grefberg, tillförordnad generalsekreterare på Barncancerfonden. Foto: Magnus Svensson

  Anne Grefberg tillförordnad generalsekreterare på Barncancerfonden

  Datum:

  Nyhet: Från och med den 1 september axlar Anne Grefberg rollen som tillförordnad generalsekreterare på Barncancerfonden. Per Leander lämnar Barncancerfonden efter fem år som generalsekreterare och går till samma tjänst på organisationen Friends.

 • Kopplingen mellan barncancer och hjärtsjukdomar ska utredas

  Datum:

  Pressmeddelande: Barn med cancer löper ökad risk att få hjärtproblem – och barn med hjärtproblem löper ökad risk att få cancer. Kunskapen om denna koppling är begränsad, och därför utlyser Barncancerfonden och Hjärt-Lungfonden tillsammans nu 5 miljoner kronor för att främja forskning på området.

 • Ride of Hope-cyklist. Foto: Sanna Friborg

  De cyklar genom Sverige för kampen mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: I helgen är det dags för start i cykelloppet Ride of Hope. Deltagarna startar från Lund i söder och Umeå i norr med gemensam målgång i Stockholm den 6 augusti. Nytt för i år är kortetapper och citycykling. Alla anmälningsavgifter går till Barncancerfondens arbete med att bekämpa barncancer.

 • Cyklister i Ride of Hope. Pengarna som samlas in genom loppet går till Barncancerfondens arbete för att bekämpa barncancer. Foto: Mark Harris

  Från Prag till Varberg på cykel mot barncancer

  Datum:

  Pressmeddelande: Idag går starten i cykelloppet Ride of Hope Europe. Fyra lag från Sverige ska cykla 104 mil på sju dagar genom Tjeckien, Tyskland, Polen och Sverige för att samla in pengar till Barncancerfondens arbete.

 • Barncancerfondens nya event Yoga of Hope arrangeras den 18 november i samarbete med Yoga Girl (Rachel Bråthén). Foto: Ben Kane

  Barncancerfonden startar globalt yogaevent med Yoga Girl

  Datum:

  Pressmeddelande: Nu lanserar Barncancerfonden eventet Yoga of Hope, tillsammans med Yoga Girl. Den 18 november kommer yogastudios över hela världen att arrangera det nya välgörenhetseventet. Deltagaravgifterna går till att finansiera livsviktig forskning för att fler barn ska överleva sin cancer.

 • Initiativet #TopsaFörLivet är på plats i Almedalen måndag till onsdag. Foto: Barncancerfonden

  Fem sätt att rädda liv i Almedalen

  Datum:

  Nyhet: Under Almedalsveckan samlas över 40 000 personer från politiken, näringslivet, civilsamhället och allmänheten i Visby. Under veckan sker mängder av initiativ för att skapa ett bättre samhälle, och för att öka överlevnaden bland olika patientgrupper och människor i nöd. Barncancerfonden har skapat en guide med fem tips på hur man som besökare i Almedalen kan hjälpa till att rädda liv:

 • Carina Berg leder den direktsända Barncancergalan - Det svenska humorpriset den 2 oktober i Kanal 5. Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5

  Hederspriset till Gösta Ekmans minne delas ut på Barncancergalan

  Datum:

  Nyhet: Den 2 oktober går den direktsända Barncancergalan – Det svenska humorpriset av stapeln för tredje året i rad. Carina Berg leder galakvällen i Kanal 5 när kampen mot barncancer sätts i fokus och svensk humor prisas. Nytt för i år är det nyinstiftade hederspriset till Gösta Ekmans minne.

 • Topsa för livet på plats i Almedalen 2016. Foto: Barncancerfonden

  Barncancerfonden och Tobiasregistret topsar för livet i Almedalen

  Datum:

  Pressmeddelande: Barncancerfonden och Tobiasregistret genomför för andra året i rad kampanjen #TopsaFörLivet, för att rekrytera nya givare till det svenska blodstamcellsregistret. Med initiativet vill man belysa behovet av fler stamcellsgivare och att en enkel topsning av kindens insida är ett första steg på vägen till att rädda liv.

 • AV1 i klassrummet. Fotograf: Trigger

  Robot hjälper barn med cancer att delta i skolan

  Datum:

  Pressmeddelande: Tack vare en robot är den tomma skolbänken inte längre tom. Barncancerfonden introducerar nu roboten AV1 i Sverige, i samarbete med norska startup-bolaget No Isolation. AV1 gör det möjligt för cancerdrabbade barn att delta i undervisningen, även när de inte själva kan vara där.