En serie om sorg

En digital samtalsserie om sorgen efter att ett barn dött. Samtalen leds av Suzanne Runesson, leg. psykoterapeut på Barncancerfonden, och vänder sig till både föräldrar, syskon och närstående till ett barn som dött. I samtalen möter Suzanne drabbade föräldrar, syskon och andra stödpersoner. Tillsammans delar de med sig av tankar, råd och erfarenheter vid sorg.

När ett barn dör och livet är som allra svårast kan det vara av stort värde för dig som förälder, syskon eller närstående att samtala med någon och få dela dina tankar och känslor. Behovet av samtalsstöd kan finnas både när sorgen är ny och när den funnits en längre tid.

Under våren 2021 kommer Barncancerfonden sända tre nya avsnitt med olika teman kring sorg. Efter varje livesändning finns möjligheten att delta digitalt i mindre samtalsgrupper och utbyta tankar och erfarenheter med andra i liknande situation. 

Kommande avsnitt våren 2021:

  • "Att stötta syskon i takt med att ålder och mognad ökar"

    I takt med att ålder ökar kan barn som varit med om att förlora ett syskon, behöva få information på ett nytt sätt. De kan också behöva få kontakt med andra som varit med om liknande saker. Hur kan jag som förälder vara ett så bra stöd som möjligt i olika skeden av syskonets sorgbearbetning? 

    Livesänds den 13 april 2021 kl. 18.00. Klicka här för att anmäla dig! 

  • "Att hålla samman i relationen och med andra runt omkring efter att ett barn dött"

    Livesänds den 11 maj 2021 kl. 18.00. Länk till anmälan kommer inom kort!

Tidigare avsnitt: 

"Från sjukskrivning till arbete eller skola - hur gör man?"

Livesändes den 16 mars 2021. 

”Mitt syskon lever inte, men det gör jag!””Högtider, årstider, datum och annat återkommande – hur hanterar vi det?” 

”Jag är alltid förälder till mitt barn”

Suzanne Runesson

Suzanne Runesson är socionom och legitimerad psykoterapeut. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med människor i kris och har tidigare arbetat på BRIS och Stadsmissionens terapicentrum. Hon är sedan många år tillbaka verksam vid Lilla Erstagårdens barn- och ungdomshospice och idag arbetar hon även på Barncancefonden med att möta människor som på olika vis drabbats av barncancer. 

Prata med någon när livet känns svårt?

Barncancerfonden erbjuder alla familjer, närstående och vuxna överlevare som drabbats av barncancer digitalt samtalsstöd med leg. psykoterapeut.

Läs mer och boka här