Digitalt samtalsstöd

Barncancerfonden erbjuder sedan i början av 2019 digitalt samtalsstöd. Idag riktar sig stödet till familjer med barn som drabbats av hjärntumör där behandlingen avslutats och till familjer där barnet inte längre lever. På sikt är målet att alla familjer som drabbats av barncancer, oavsett diagnos, ska kunna ta del av det digitala samtalsstödet.

Är du förälder, syskon eller närstående till ett barn som dött i cancer?

Då erbjuds du digitalt samtalsstöd med Suzanne Runesson, leg. psykoterapeut.

Läs mer

 

Så fungerar det digitala samtalsstödet

  • Samtalsstödet riktar sig till det drabbade barnet, familjer och närstående. Samtalen kan ske både enskilt och i grupp.
  • Du bokar enkelt en tid via länken till respektive terapeut och samtalen sker sedan via video eller telefon på en tid och plats som passar dig.
  • Du väljer själv vad samtalen ska handla om. Du får möjlighet att samtala om såväl vardagsfunderingar som svårare frågor. Antalet samtal ges utifrån behov och önskemål i samråd med respektive psykoterapeut.
  • Det digitala samtalsstödet är fristående och kostnadsfritt och är ett komplement till redan befintliga insatser inom sjukvården.

Syftet med det digitala samtalsstödet är att möta de drabbade familjernas behov av ett lättillgängligt och individanpassat stöd. Det digitala samtalsstödet är tillgängligt för barn och familjer i hela landet, som ett komplement till redan befintliga stödinsatser inom sjukvården.