Frågor och svar om Swim of Hope

Här ger vi svar på de vanligaste frågorna om Swim of Hope. Swim of Hope arrangeras under valfri period 2021.

Var och när genomförs Swim of Hope?

Swim of Hope äger rum på de arrangerande simföreningarnas anläggningar runt om i landet under 2021.

Hur fungerar Swim of Hope?

Swim of Hope är ett simidrottsevent där simföreningars medlemmar (barn och ungdomar) samlar sponsorer. Varje medlem engagerar egna sponsorer. För varje meter medlemmen lyckas simma under en timme skänker sponsorn ett valfritt belopp. Pengarna som samlas in delas lika mellan Barncancerfonden och simföreningen. Även föreningar inom simhopp, konstsim och vattenpolo kan vara med i Swim of Hope.

Kommer Swim of Hope kunna genomföras med anledning av coronaviruset?

Information om Covid-19 kopplat till Swim of Hope hittar du på den här sidan. 

Vad kostar det att arrangera Swim of Hope?

Det kostar ingenting att arrangera Swim of Hope.

Måste man vara en simklubb för att vara med?

Nej, föreningar inom alla typer av simsporter får vara med i Swim of Hope. Ni måste dock vara en registrerad förening inom någon typ av simidrott och ha medlemmar för att vara med.

Vad händer efter att jag anmält mig som arrangör?

Efter att ni har anmält er som arrangör skapas er evenemangssida och vi lägger upp ert Swim of Hope i eventlistan inom 24 timmar. Mejla oss om du inte skulle hitta er evenemangssida. Det är på er sida ni betalar in de insamlade pengarna efter genomfört event.

Vilka kan delta?

För att delta i Swim of Hope behöver du vara medlem i en simklubb. Kontaktuppgifter till de deltagande simklubbarna hittar du här.

Kan jag bidra till insamlingen även om jag inte deltar?

Självklart kan du bidra även om du inte har möjlighet att delta i Swim of Hope. Alla deltagande simklubbar har en egen insamlingssida där du har möjlighet att ge en gåva.

Vart går pengarna som samlas in?

Pengarna går till forskning kring barncancer samt stöd till drabbade barn och deras familjer. Läs gärna mer om Barncancerfondens ändamål, dit pengarna går.

85 %

av de drabbade barnen överlever sin sjukdom.

Så används din gåva