Frågor och svar

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren kring Stream of Hope. Om du inte hittar svaret på din fråga, tveka inte att höra av dig till event@barncancerfonden.se

Vad är Stream of Hope?        

Stream of Hope är en välgörenhetsstream och ett helt nytt initiativ som Barncancerfonden gör tillsammans med en rad olika streamers för att samla in pengar till barncancerforskning.

I Stream of Hope samlar Barncancerfonden kreatörer från Sverige och Europa som vill streama i kampen mot barncancer. Eventet är helt digitalt och sänds på Twitch, en digital plattform för streamers över hela världen. Tillsammans hjälper vi drabbade barn och deras familjer!

När genomförs Stream of Hope?      

Den första upplagan av Stream of Hope genomfördes den 15 februari 2020, på internationella barncancerdagen. Under dagen uppmärksammas årligen barncancer över hela världen. Stream of Hope är en del av denna internationella kraftsamling i kampen mot barncancer

Hur länge pågår Stream of Hope?     

Eventet är aktivt under 24 timmar, men streamers får själva välja hur länge deras stream ska hålla igång. ​Om du vill se när just din favoritstreamer kommer livesända, kolla in vårt schema

Vart går pengarna som samlas in?

Pengarna går till barncancerforskning samt används för att ge råd och stöd till de drabbade familjerna. Läs gärna mer om vart pengarna går här

Var kan jag titta på Stream of Hope?

Stream of Hope är ett helt digitalt evenemang och de de streamers som medverkar sänder live från sina egna Twitchkanaler. Hitta din favoritstreamer och länkar till deras kanaler bland våra streamers.

Vem kan vara med och streama?

Du som är streamer och har en Twitchkanal kan vara med och streama i kampen mot barncancer. Det spelar ingen roll hur stor din kanal är. Men vi vill inte att du streamar spel med 18-årsgräns under Stream of Hope. Annars får du spela vad du vill. Eller bara snacka!

Hur kan man bidra till Stream of Hope? 

Alla streamers kommer samla in donationer genom deras Twitchkanaler. Du kan då stötta din favoritstreamer och ge en gåva som går till Barncancerfondens viktiga verksamhet. Leta upp den streamer du vill ge donationen till i listan för medverkande streamers följ sedan länken till streamen. 

Du kan också ge ett bidrag genom att swisha till 123-4594032 eller ge en gåva direkt här med kort, bankgiro eller swish.  

Kan jag som deltagare betala med swish?

Ja, det går bra att betala med swish. Varje streamer har en unik insamlingssida där du som tittare kan bidra med en valfri summa via swish. Hitta till streamerns egna insamlingssida på deras Twitchkanal. Genom att bidra till en enskild streamers insamling hjälper du honom eller henne att nå sitt insamlingsmål! När du ger en gåva kommer det synas i streamen.

För kreatörer och streamers

Jag vill vara med och streama för Stream of Hope, hur gör jag? 

Skicka ett mejl till oss på event@barncancerfonden.se så ger vi dig mer information om ditt medverkande. Skicka gärna med en länk till din kanal också så kan vi snabbare hjälpa dig! 

Vad händer efter att jag signat upp mig som streamer?

Efter att du har anmält dig som streamer så kommer vi publicera ditt namn, din bild och en länk till din Twitchkanal på vår webbsida. Du kommer även få ett mejl med ytterligare information om Stream of Hope. 

Hur tar jag emot donationer under Stream of Hope?

Vi rekommenderar de streamers som medverkar att använda donationsverktyget Hihat. På så sätt kopplas donationerna direkt till Barncancerfondens swishnummer. 

Så här använder du Hihat: 

  1. Gå in på hemsidan: https://www.hihat.xyz/.
  2. Klicka på "Skapa Konto" välj sedan att signa upp med användarnamn eller direkt genom Twitch.
  3. När du sedan är inloggad klicka på ditt namn högst upp till höger och sedan "min profil".
  4. Klicka sedan på "För Streamers" till höger på sidan.
  5. Fyll i för och efternamn samt Stream of Hopes swishnummer: 123-4594032
  6. Anslut sedan till Streamlabs eller Streamelements och fyll i ditt användarnamn på Twitch.
  7. Klicka sedan på knappen "Spara" till höger på sidan.
  8. Under fliken "Donationer" går det sedan att redigera din Hihat-sida (den sidan som tittare ser när de ska donera). Där fyller du också i din länk till Hihat-sidan. Klicka sedan på "Spara".
  9. Efter det kopierar du länken, går in på din Twitch-kanal och lägger till en ny panel med en bild där du länkar till din Hihat-sida. På den här länken kan du ladda ner Stream of Hope donationsbild som du kan använda i din panel.
  10. Om du vill visa vad din insamling är uppe i under Stream of Hope så sätter du ett "donations mål" för dagen och lägger in det i sin stream. Då samlas alla donationer och totalsumman visas i streamen.