Yoga via nätet under Yoga of Hope

Barncancerfonden har inlett ett samarbete med Yogobe, Nordens ledande digitala företag inom yoga, meditation, träning och hälsa. – Samarbetet passar oss som hand i handske och nu hoppas vi att Yoga of Hope blir en riktig succé för alla som vill delta, säger Lotta Lundvall, chef för idrottsevent på Barncancerfonden.

För andra året i rad satsar Barncancerfonden på Yoga of Hope, ett internationellt välgörenhetsevent inom yoga, den 17 november. Ett stort antal yogastudios världen över kommer att erbjuda yogaklasser där deltagaravgiften går till barncancerforskning. Nytt för i år är att det via Barncancerfondens nya samarbetspartner Yogobe går att delta online på utvalda klasser. Den som väljer att vara med kan bidra med olika summor i deltagaravgift och yoga när det finns ork och lust.

– Självklart vill vi tillsammans med Barncancerfonden arrangera Yoga of Hope. I vår vision ingår det att samarbeta med välgörenhetsorganisationer eftersom det är viktigt för vår verksamhet utöver att vi är ett företag. Vår tjänst möjliggör att alla som vill kan delta. Samarbetet är klockrent, vi har en stor följarskara som kan bidra till den viktiga barncancerforskningen samtidigt som Barncancerfonden har ett evenemang kring yoga, säger Camilla Bengtsson, marknadsansvarig på Yogobe.

Från Barncancerfondens sida hoppas man att det nya samarbetet ska medföra ännu fler deltagare den 17 november. Enkelheten att kunna vara med och yoga via nätet hoppas man kan medföra att fler kan delta, och därmed mer kan mer pengar samlas in till den viktiga barncancerforskningen.

– Vi tänker att det här ett bra alternativ för alla som vill delta men också för dem som kanske är i behandling, är hjärntrött eller inte har chans att gå i väg och yoga, säger Lotta Lundvall.

Över 3 000 yogalärare är i dag registrerade hos Yogobe och de kommer alla att få chans att delta i Yoga of Hope med en eller flera klasser under den aktuella dagen.

– Det finns ett stort intresse för att vara med. Vi kommer att erbjuda utvalda onlineklasser helt gratis just den dagen, för alla som inte har möjlighet att delta på ett fysiskt event men ändå vill yoga och bidra med pengar till Barncancerfonden, avslutar Camilla Bengtsson.