”Jag ville hjälpa dem som är yngre”

På Albin Arvidssons studentmottagning kunde gästerna skänka ett bidrag till Barncancerfonden. Då var det en vecka kvar tills Albin själv skulle opereras för sin bentumör.

Det syntes inget på benet, men kändes som en bristning. Sjukgymnasten tyckte att det var ett konstigt ställe att få en bristning på. När värken inte gick över sökte Albin hjälp på vårdcentralen. Till slut hamnade han på sjukhuset i Lund, och fick veta att han hade cancer.

– Oj då tänkte jag. Jag tog det inte så hårt, jag förstod inte allvaret i det. Det var mer pappa och mamma som var rädda, säger Albin.

Albin ville samla in pengar till Barncancerfonden i samband med att han tog studenten.

Gästerna kunde swisha ett bidrag, eller donera i en burk som stod framme under festen.

– Jag kände att det måste vara värre för dem som är yngre, och då tänkte jag att man kanske ska samla in pengar för att hjälpa dem, säger han.

Albins tumör var godartad, men rehabiliteringen pågår fortfarande. Det har dröjt mer en ett halvår, och nu får han börja springa.

Till en början en minut i taget, men Albin är nöjd. Till våren är han klar med sin examen efter fyra år på gymnasiet, först på teknikprogrammet och därefter på utbildningen till att bli gymnasieingenjör.