”Jag bor nästan bara på sjukhuset”

Jag får ett skelett av sjuksköterskan efter varje spruta och när jag byter plåster. Nu har jag säkert 30 stycken, för jag tar alltid skelett fast det finns massa andra saker att välja på.

Jag har en egen drake också. Mina storebrorsor Levi och Helmer gillar filmen Draktränaren så då gör jag också det. 

Jag blev sjuk i leukemi i oktober förra året. Innan dess hade jag mått dåligt ganska länge och varit hemma mycket från förskolan. Jag åt väldigt lite och en dag försvann all färg från ansiktet. Först tänkte mamma och pappa att det var järnbrist, men efter en provtagning visade det sig vara mycket allvarligare än så.

Sedan dess har jag fått behandling med cytostatika. En gång fick jag morfin elva dagar i rad för att jag hade så ont. Jag fick så sköra slemhinnor av behandlingen, och drabbades av en septisk chock. Då mådde jag verkligen inte bra.

Ibland får jag åka hem i några timmar, annars bor jag nästan bara på sjukhuset. Där är det roligt med kontroller, att trycka på alla knappar på maskinerna som sjuksköterskorna har med sig. Jag gillar också att springa i korridorerna och att klättra på elementen som finns där.