”Jag blir trött av behandlingarna”

Simon Dellton fick återfall i Leukemi. Han berättar för Barn&Cancer hur det kändes att få beskedet, och vilken actionhjälte han helst ser på film när han är på sjukhuset.

Jag har leukemi, ALL. Jag har haft samma sjukdom tidigare, då behandlades jag i två och ett halvt år, och var färdigbehandlad i mars 2013. Men i maj 2015 blev jag illamående, kräktes och var trött. Vid ett sjukhusbesök fick jag reda på att cancern var tillbaka. Det kändes inte alls bra att få reda på det. Värst är att det gör så ont i magen, det är en smärta som är värre än när man har vanligt ont i magen, och det är inte någon molande värk, utan mer smärta. Jag blir också trött av behandlingarna. 

På sjukhuset kollar jag mycket på film. Favoriten är James Bond, jag har nog sett sju-åtta olika filmer med honom. Sedan spelar jag ganska mycket tv-spel, framför allt ett spel som heter Infinity. Man köper gubbar till spelet och så får man in dem i tv:n. Jag har klarat spelet, så nu har jag börjat om från början igen. Jag gillar också att spela fotboll och brukar spela på mittfältet. Sedan spelar jag tennis också, båda sporterna är kul. I skolan gillar jag mest engelska, det är jag ganska bra på. Syslöjd är däremot riktigt tråkigt. Jag och mina kompisar brukar inte prata så mycket om att jag är sjuk, men det kom en sjuksköterska och berättade för klassen om min sjukdom, det var bra.”