Hon bidrar genom Nallekortet

Bortas Josefine Andersson bestämde sig för att samla in pengar till barn­cancerforskningen – genom Barncancerfondens Mastercard. – Om jag kan göra något varje dag för att hjälpa barnen så gör jag det, säger hon.

Bortas Josefine Andersson känner flera föräldrar vars barn har blivit sjuka i cancer. Hon såg hur tufft familjerna hade det och bestämde sig för att bidra till barncancerforskningen.

Därför skaffade hon betal- och kreditkortet Barncancerfonden Mastercard, som också kallas ”Nallekortet”. 

Utan att behöva göra någonting samlar hon och hennes familj in pengar till Barncancerfonden. För varje inköp som familjen gör skänker Ecster, som är kreditgivare och dotterbolag till Handelsbanken, en halv procent av summan till Barncancerfonden.

– Det var ett aktivt val som vi gjorde. Det känns bra att kunna hjälpa till, säger Josefine.

Familjen använder kortet till alla dagliga inköp, som mat och ­kläder. Dessutom betalar hon med kortet när hon köper större saker, som resor. Då ingår även en reseförsäkring.

– Det är kortet vi använder hela tiden. Det blir flera gånger per dag.

Josefine vill rekommendera andra att göra samma sak.

– Vill ni ha ett kort som gör nytta är detta ett bra alternativ, säger hon.

Josefine arbetar som clown på ­heltid och har också haft workshops för clowner som arbetar på barnsjukhusen. Genom det har hon fått höra hur kämpigt de cancersjuka barnen har det.

– Jag har även egna barn och är orolig över att de ska bli sjuka, särskilt i cancer. Barn borde få leva utan sjukdom och jag hoppas att jag genom att bidra till forskningen är med och gör detta möjligt.