Testamente

Testamente

Genom att skänka en gåva via ditt testamente kan du rädda barns liv i kommande generationer. Här berättar vi hur det går till och tar upp de vanligaste frågorna för dig som vill testamentera till oss.

Barncancerfonden tar varje år emot gåvor genom testamenten, som spelar en stor och viktig roll för vår verksamhet och vår vision att utrota barncancer. Att upprätta ett testamente är enkelt och du kan själv bestämma helt över hur dina tillgångar ska fördelas. Det behöver i regel inte vara svårare än att skriva ”så här vill jag att min kvarlåtenskap ska fördelas när jag själv är borta”.

Så här enkelt skriver du in Barncancerfonden i ditt testamente 

  • Skriv Barncancerfonden och vårt organisationsnummer: 802010-6566
  • Om du inte vet det exakta gåvobeloppet som du vill testamentera, ange till exempel ”1% av min kvarlåtenskap ska gå till Barncancerfonden (org nr 802010-6566)”.

Men det finns också några saker som testamentet måste uppfylla för att vara giltigt. Till exempel måste det finnas två vittnen som bevittnar din underskrift. Du kan få mer information genom att kontakta oss, eller genom att läsa våra mallar och tips.

Fyll gärna i vårt kontaktformulär om testamenten och arv så tar vi kontakt med dig inom kort.

Allt fler testamenterar till kampen mot barncancer

På senare år har allt fler upptäckt möjligheten att bidra till kampen mot barncancer genom sitt testamente. Mellan 2018 och 2019 ökade värdet på testamenterade gåvor till Barncancerfonden med 50 procent. ”Att testamentera är den största och mest demokratiska gåva man kan ge”, säger Rebecka Winell, ansvarig för testamenten på Barncancerfonden.

Läs mer

Aina och Axel skrev in Barncancerfonden i sitt testamente

När Aina och Axel Gustavsson gick bort testamenterade de en del av sitt arv till Barncancerfonden. Trots att de hade närmare 15 miljoner på banken levde de ett enkelt liv.

Läs mer

Kontaktpersoner

  • Jessica Khönig

    Jessica Khönig

    Ansvarig testamentesgåvor