Testamente

Testamente

Genom att skänka en gåva via ditt testamente kan du rädda barns liv i kommande generationer. Här berättar vi hur det går till och tar upp de vanligaste frågorna för dig som vill testamentera till oss.

Barncancerfonden tar varje år emot gåvor genom testamenten, som spelar en stor och viktig roll för vår verksamhet och vår vision att utrota barncancer. Att upprätta ett testamente är enkelt och du kan själv bestämma helt över hur dina tillgångar ska fördelas. Det behöver i regel inte vara svårare än att skriva ”så här vill jag att min kvarlåtenskap ska fördelas när jag själv är borta”.

Så här enkelt skriver du in Barncancerfonden i ditt testamente 

  • Skriv Barncancerfonden och vårt organisationsnummer: 802010-6566
  • Om du inte vet det exakta gåvobeloppet som du vill testamentera, ange till exempel ”1% av min kvarlåtenskap ska gå till till Barncancerfonden (org nr 802010-6566)”.

Men det finns också några saker som testamentet måste uppfylla för att vara giltigt. Till exempel måste det finnas två vittnen som bevittnar din underskrift. Du kan få mer information genom att kontakta oss, eller genom att läsa våra mallar och tips.

Fyll gärna i vårt kontaktformulär om testamenten och arv så tar vi kontakt med dig inom kort.

Aina och Axel skrev in Barncancerfonden i sitt testamente

När Aina och Axel Gustavsson gick bort testamenterade de en del av sitt arv till Barncancerfonden. Trots att de hade närmare 15 miljoner på banken levde de ett enkelt liv.

Läs mer

Testamentera till Barncancerfonden och rädda barns liv

Rebecka Winell är ansvarig för testamentesgåvor på Barncancerfonden. Här berättar hon varför det är viktigt att upprätta ett testamente, vad man bör tänka på och hur hon själv har gjort.

Läs mer

Kontaktpersoner

  • Rebecka Winell

    Rebecka Winell

    Ansvarig testamentsgåvor