Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Universeum och administration

Det är fascinerande mycket administration i samband med ett svårt sjukt barn. Självklart blir det ett stort inkomstbortfall när man skall vabba i minst ett halvår och därför finns det en hel del att göra. Det första vi gjorde var att anmäla till TryggHansa där vi har vår barnförsäkring. Mycket nöjda med dem än så länge och så får vi se vad deras utredning visar att vi är berättigade till. Idag åkte vi in till Östra för att träffa Försäkringskassan för att ansöka om Vårdbidrag för att täcka merkostnader. Det vi har möjlighet att söka för är ökade utgifter för resor och mat. Tveksamt om det går igenom, men man kan alltid försöka. Utöver detta finns det en del stipender, rekreations- och resebidrag att söka. Vi får se var det slutar.

Då vi ändå var på sjukhuset passade vi på att mysa på lekterapin. Bilden är från "sinnenas rum" där Nina älskar att bara vara. Vi blev dock stoppade redan utanför entrén till Östra och fick besvara "mässlingsfrågor". Nu är sjukhusen i Göteborg mer eller mindre stängda och jag tycker att de har väldigt bra koll. Känns skönt! Vi har glada kunnat konstatera att vi båda föräldrar fått två doser mässlingsvaccin och blir därmed insläppta!

På lekterpin fick vi entrébiljetter till Universeum och tillbringade en alldeles fantastisk eftermiddag där. Vi satt länge och tittade på fiskar och hajar i det stora akvariet, promenerade i regnskogen och lekte inne på Hälso-utställningen. Jag insåg att vi bara måste ha en slack-line!!!! Nina var uppe och studsade och sprang flera gånger vilket var underbart att se. Katastrofen blev dock när det inte fanns någon korv att köpa :-) 

På nåt sätt känns det nu som det börjar bli en vardag med alla anpassningar kring Ninas cancer. Vi har kommit på metoder för att få i henne de flesta mediciner med så lite obehag som möjligt. Vi har börjat lära oss hur vi skall hantera hennes aptit så att hon inte äter sig illamående eller får jobbigt att andas för att magen är "julbordsfull". 

Så nu är vi redo för behandling igen i morgon!

 

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum