Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Nålen i porten

Bara en bild på hur det ser ut. Upp till vä, under nyckelbenet sitter "porten". En liten metalldosa med ett gummimembran och en slang som går ner till hö förmak i hjärtat. Ovanpå denna är det hel hud. När nålen sätts sticker man genom huden och gummimembranet i dosan och därmed finns en säker infart där det både går att ta prover samt ge starka mediciner. Nålen är sammankopplad med en ganska lång slang i ett slutet system. I änden sitter en backventil så att inget kommer in eller ut. Själva nålen är fixerad med en plastfilm och slangen är extra fäst med den vita tejpen. Nina är helt oberörd av detta, förutom att hon inte tycker om när man rör vid nålen. Man får inte kramas så hårt. Men det känns helt naturligt. Så länge den sitter där vet hon att hon inte behöver blir stucken.

Men alla stick i detta lilla område kommer så klart efterlämna ett ordentligt ärr. Det blir många ärr efter den här resan och alla skall ses som symbolen för den kamp som har genomförts och vunnits! Vi skall se till att se alla dessa ärr med stolthet.

Armbandet hon har på sig är ID-bandet från när hon var inlagd. Barncancerfonden har ett eget ID-band med bild på pärlorna från supersnöret. Själva ettiketten med namn och personnummer är försvunnen, men armbandet vill hon ha kvar!

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum