Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

1 feb 2018 - Clowner och påfyllning av blod

Prover tas nu två gånger i veckan, måndagar och onsdagar. Onsdagens prover visade lågt blodvärde så i samband med torsdagens behandling blev det påfyllning av lite blod. I och med att hon blir piggare och piggare för varje dag, kändes det lite konstigt att hon hade ett Hb på 78 g/L. Skall man inte vara åtmistone lite påverkad då? Allt är dock relativt och barn är barn. Nästa tanke blev då: hur pigg kommer hon bli nu då?!!!

Och ett besök av sjukhusclownerna blir man bara ännu piggare och gladare av. Fascinerande hur dessa professionella clowner läser av barnen och möter dem på rätt nivå. Lockar fram fantasti och lek. Följer barnets tankar och skapar leken utifrån det. Det är en fröjd att vara åskådare.

Muskelkraften kommer nu tillbaka successivt och det är häftigt att se hur hon medvetet och omedvetet tränar. Barn har motivationen i sig, till skillnad från vuxna. De behöver inte tränas av någon utan de tränar sig själv. Så fort de orkar. Vuxna behöver bara vara bredvid och stötta. Nu klarar hon att gå upp för trappan och på toppen firar vi! Och idag har hon sprungit runt och visat att hon klarar att göra en benböj, själv. Stoltheten går ej att ta miste på. Så enligt sjukgymnasten måste vi nu se till att hon inte rör sig för mycket. I och med muskelförlust och samtidigt viktökning är risken för överbelastningsskador stor. En härlig utmaning :-)

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum