Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Behandlingstisdag

Idag var det dags för behandling igen. En intramuskulär injektion som går fort, men efteråt måste man stanna kvar i 3 timmar då det finns risk för allergisk reaktion. 

Men idag var sjukhuset helt stängt! Jag och Nina fick gå in bakvägen och Viktor och Maja fick inte komma in alls. Så under 2 timmar fick de roa sig på annan plats innan Maja skulle träffa syskonstödjaren Joachim och konsultsjuksköterskan Ullis.

Vi emlade låren på morgonen och hon var fullt medveten om att det skulle bli ett stick. Vi pratade igenom hur vi skulle göra, att vi skulle ligga på sängen i en stor kram, att sticket skulle göras men att det skulle gå fort över. Visst skrek hon så jag höll på att bli döv, men ändå var det bättre än förra gången. Det märks framför allt på att hon återhämtar sig snabbare. Fick välja en present i den stoooooooora lådan, en ny dianosaurie till samlingen. Sedan var det bara att vänta. Under tiden fick vi besök av tandhygienisterna som gick igenom nuvarande tandstatus, vad som kan förvätas vid de olika behandlingarna och vad det finns för hjälpmedel. Väldigt skönt att få denna kontakt. Joachim kom förbi en sväng innan han skulle träffa Maja. En underbar, varm och vänlig person. Syftet med deras möte var att börja lära känna varandra för att börja skapa en relation. För att sedan kunna vara redo när stödet behövs. Vilken resurs! Han kom sedan tillbaka efter deras träff och gav mig en härlig uppdatering.

Nina var pigg och glad, jaja inte som vanligt, men för att vara sig själv just nu. Otroligt härligt de stunderna och vi njuter till fullo!

Vi blev upphämtade när vi var klara och skulle bara göra ett litet ärende innan vi åkte hem. Hamnade mitt i högtrafiken och det tog en hel evighet att komma hem... Men nu har vi lärt oss detta!

Väl hemma berättade Maja med glädje om mötet med Joachim och Ullis. Hon kunde berätta saker om Ninas sjukdom som inte ens jag visste! Och Joachim var busig och snäll. Och lite tokigt! Perfekt för Maja helt enkelt.

Och Ninas hår fortsätter att ramla av. Varje gång man drar borsten genom håret följer mängde med. Konstig känsla.

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum