Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

Behandling fyra och sista av den här sorten

Torsdagens behandling blev väldigt bra! Nina mådde bra och då vi får träffa samma sjuksköterska näst intill varje gång, går allt fort. Prover togs snabbt, läkarsamtal och behandling och vi var iväg från avdelningen precis innan lunch. Sista dosen Vincristin och Daunorubicin är nu given och i morgon påbörjar vi nedtrappning av kortisonet. Första halvan av introduktionsprotokollet är genomfört och detta block med läkemedel går mot sitt slut. Sedan blir det nya läkemedel med annat upplägg.

En vän frågade mig när vi kommer ha uppehåll i behandlingen så att vi kan ses. Mitt svar blev att det finns inga uppehåll utan det är intensiv behandling fram till midsommar. Uppehåll kan uppstå om värdena inte tillåter behandling eller att hon får någon infektion. Barncancervården skiljer sig stort från vuxencancervården av flera anledningar. Sjukdomarna är olika och barn är oftast i grunden friska och kan därför behandlas mer intensivt. Prognosen är också mycket bättre!

Så nu väntar nedtrappning av kortison så det skall bli spännande att se hur Nina förändras då. Lite mer energi skulle vara önskvärt.

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum