Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

9 maj 2018 - Isolering och funderingar kring sjukhusmat

Gårdagen passerade på ett bra sätt. Nina var trött men välmåede. De fick beskedet att de var isolerade då de misstänkte RS-virus. Jaha, tänkte jag, det var ju inte bra. Men enligt dem det bästa alternativet! Inget bakteriellt och då är de nöjda! Men fortsatt intravenös antibiotika i väntan på provsvar. Så de första sommardagarna har Nina och Viktor tillbringat instängda på ett sjukhusrum medan jag har fixat i trädgården och solat :-) Och kurerat min egen förkylning som inte hör hemma bland andra människor...

Men idag var det min tur. Efter att ha lämnat Maja på skolan åkte jag in för att lösa av Viktor som behövde åka till jobbet. Nina åt som vanligt inget av sjukhusmaten så jag hade med mig det hon mest av allt önskade - spökglass! Så efter att ha satt i sig 7 stycken var hon mätt och nöjd. 

Det här med att servera barn mat på sjukhus är en hopplös uppgift. Det spelar ingen roll vad det är för mat, för ingen äter något. Barn vill att mat skall smaka hemma och enda sättet att uppnå detta är att laga maten själv på plats. Så att det finns ett kök där vi föräldrar själva kan laga mat är en förutsättning för att kunna få i dem något över huvud taget. Här på Drottning Silvias Barnsjukhus fungerar detta väldigt bra. Att man byggde en helt ny BArncanceravdelning på Nya Karolinska utan ett föräldrakök är helt ofattbart! ALLA barnavdelningar behöver möjlighet till att laga mat och ju mer illamående och sjuka barnen är desto viktigare är det. Helknäppt helt enkelt!

I vilket fall som helst äter Nina väldigt dåligt varje gång vi är inlagda. Men hon äter ikapp sig så fort vi kommer hem igen så det har fungerat bra trots allt.

Viktor åkte till jobbet och jag stannade hos Nina som mådde hur bra som helst! Och innan jag ens hunnit packa upp fick vi beskedet att vi skulle få åka hem och njuta av värmen! Antibiotika per os i 10 dagar.

Vi snabbade oss ut och åkte hemåt. På vägen ringde jag apoteket för att höra om de hade medicinerna, men som vanligt inte! Har vid det här laget lärt mig att det gäller att vara förutseende och att det mesta behöver beställas. Har dock världens bästa apotek i Skärhamn som hjälper till med allt! Den ena medicinen kunde de fixa åt mig, men den andra fanns inte i hela Västa Götaland. Tillverkningsproblem eller nåt. Men de kunde hjälpa mig med vad jag skulle be om för recept i stället och så lade de undan dessa. Så efter väldans massa fix kom vi till slut hem med de båda medicinerna.

Efter en väldigt härlig eftermiddag var det dags att försöka få i Nina medicinerna. Den ena som var flytande gick alldeles utmärkt. Men den andra, som det var massa fix med och vi till slut fick i tablettform, gick inte alls. Vad vi än gjorde kräktes hon upp dem. Så lätt förtvivlad ringde jag in till avdelningen och undrade vad vi skulle göra. Att åka in igen vad inget vi ville, men var så klart beredda på. Men då ringde de tillbaka och berättade att provsvaren hade kommit och de visade RS-virus. Och då behövdes inte det krångliga antibiotikat utan bara det flytande.

Så väldigt lättade och nöjda somnade vi gott!

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum