Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

9 juli 2018 - Behandlingsdag och ösregn

Idag var det dags för lång behandlingsdag! Nina får en mängd olika cytostatika under den här resan och idag var det dags för Cyclophosfamide. De allra flesta cytostatikan är gamla och beprövade, men det forskningen har givit är att rätt barn får rätt cyto i rätt dos och i rätt tid. Just denna har hon fått två gånger tidigare.

Upp tidigt och iväg till sjukhuset. Märks att det är semester för det är nästan ingen trafik! Vi är på plats redan före 08. Nålen sätts i porten och Nina gillar det inte alls. På något sätt är hon allt mer rädd inför nålsättning nu, men så fort nålen sätts är det över.Hon skriker i högan sky, en kroppen är ändå avslappnad. Efteråt är hon alltid nöjd och säger att "det var inte så farligt, jag var inte så rädd!". 

Blodprover, antiillamåendemedicin (eller "må bra-medicin" som en fantastisk barnonkolog kallar det), skydda urinblåse-medicin och igång med fördroppet. Sedan en timme med cytostatika. Just denna form är skadlig för urinvägarna så därför ges urinblåseskyddande läkemedel var 4:e timma och så ges dropp i 8 timmar efteråt.

Nina och jag hade en förmiddag på sjukhuset. Vi hade med en massa mat så att hon skulle vara nöjd :-) Clownerna kom på besök och Nina gjorde allt för att hålla dem kvar, länge. Efter lunch kom Maja och Viktor och vi gick ner till lekterapin. Så länge cytostatikan pågår måste man hålla sig på avdelningen, men när efterdroppet är igång får man gå ut :-)

Till Ninas stora lycka så var droppslangen lång nog att hon fortfarande kunde vara inne i lekstugan! Jag och Maja pysslade möbler till ett dockskåp hon började bygga på. Tänk vad härligt detta ställe är! Pyssel- och lekparadis med fantastisk personal.

När lekterapin stängde gick vi upp till avdelningen igen och jag och Maja packade ihop oss för att åka hem. Viktor och Nina beräknades få åka hem strax efter 18.

Även idag väntades ett alldeles fantatsikst besök anlända <3 På vägen hem körde vi mot en domedagshimmel. Maja sov som en stock då jag bar in henne precis innan himlem öppnade sig. Regn, massa regn! LYCKA! Jag satte mig i soffan och Maja sov som en stock i åskovädret. Gick inte att väcka! Pratade med Viktor och även Nina hade somnat. När Maja sovit i 90min bar jag upp henne till sängen med en mild förhoppning om att hon skulle sova till morgondagen...

I åskovädret anlände älskat besök. Hon tog en sväng förbi på vägen hem från Italien! Sen kom Viktor hem med en väldans pigg Nina! Och plötslig vaknade Maja, efter att ha sovit i tre timmar. Hon trodde det hade blivit morgon :-)

Det blev en lång, härlig kväll med pigga barn och trötta vuxna :-)

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum