Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

9 feb 2018 - Vikten av en bra barnförsäkring

Som jag skrivit tidigare innebär det ett stort inkomstbortfall att ha ett allvarligt sjukt barn. Det är här som barnförsäkringen träder in. Så jag råder dig att se över dina försäkringar!

Vi har TryggHansas Trygga barn-försäkring. Vi får 506:- för varje dag på sjukhus och 600:- extra vid akutinläggning. Utöver detta får vi ett månadsbelopp i och med att vi har intyget för allvarligt sjukt barn. Detta uppväger inkomstbortfallet och gör livet mycket lugnare. Vid VAB på heltid får man ut max 77,6% av maxbeloppet 28 000:- per månad. Så den maximala summan du kan få ut är 15 000:- per månad. Så ju mer du tjänar desto större inkomstbortfall. Satt och lyssnade på en förtvivlad pappa som bodde i ett dyrt hus. Han var rädd för att de skulle behöva sälja huset eftersom deras son fått cancer. I slutändan blev det så att han inte kunde vara hemma med sitt cancersjuka barn för det hade de inte råd med. Omvänd orättvisa helt enkelt. 

Så det gäller att säkra upp för det man inte vill skall hända :-)

 

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum