Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

4 april 2018 - Lekterpin på besök

Natten gick bra. Vaknade ändå pigg. Nina sov vidare som den morgontrötta människa hon är. Jag tog min en (njae, några) kopp kaffe och fortsatte piffa upp rummet lite. Det är viktigt för mig att boa lite, göra det mysigt och till vårt. Ställde upp korten på familjen, hängde upp ljusslingan och tog fram de konstblommor jag köpte igår. Lite vårblommor på pinne och några tulpaner. Blev betydligt bättre än innan! Hittade samtidigt lite av det påskpynt vi satte upp förra gången och som vi tydligen glömt. Bra att vara på samma rum :-) 

Viktor och Maja packde ihop sina saker och efter lunch åkte de mot Sälen för att njuta av lite skidåkning vilket planerades innan Nina blev sjuk. Skönt att de kom iväg i alla fall!

Cytostatikadroppet pågår i 24 timmar och under denna tid får vi inte lämna avdelningen. Samtidigt började Nina bli lite förkyld så vi stannade mest inne på rummet. Till vår stora lycka dök vår kontaktperson från lekterapin upp och hade med sig lite pyssel! Det limmades och fixades och Nina fick gjort 2 gubbar. Nöjd och stolt döpte hon dem till Maja och Nina. 

På eftermiddagen var cytostatikan slut och endast det vanliga droppet hängde kvar. Nina var lite trött och sliten resten av dagen. Ingen direkt matlust, men det har hon i och för sig sällan utanför hemmet. Jag fick varken i henne lunch eller middag denna dag men till slut åt hon sig mätt på ostbågar :-) Man får vara glad över det som går! Hon blev erbjuden en glass av personalen med hon fick kväljningar av lukten. Underligt det här att sötsaker blivit så äckligt medans salta saker är ännu godare!

Klockan 18 somnade Nina och jag misstänkte att detta inte riktigt skulle vara hållbart, men jag hade det väldigt lugnt och skönt en stund. Och 21:15 vaknade hon igen! Pigg och glad, GAH! Jaja, det är bara att låta det vara som det är... Det skall ju ändå kissas varannan timme hela natten :-)

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum