Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

31 maj 2018 - Undersökning av hjärtat inför cytostatikabehandling

Idag var det dags att undersöka hjärtat inför kommande cytostatika som är hjärttoxiskt. Man ville ha ett utgångsläge för att ha att jämföra med sedan efter behandlingen.

Först var det dags för EKG. Ligga på britsen ville hon inte för det såg kallt ut! Och den underbara personalen fick till det genom att låta henne sitta kvar i vagnen. För varje elektrod som sjuksköterskan satte på, satte Nina också på en. Att sedan sätta sladdarna i rätt blev en liten utmaning. Men allt var i ordning sa Nina: "När man tar EKG skall man slappna av, så här!". Resultatet blev utmärkt!

Sen var det dags för ultraljud. Nina fick först en ordentlig genomgång av rummet och till sin stora lycka upptäckte hon en lampa i taket som lyste rosa! Behövs inte mycket ibland :-) Under hela undersökningen låg hon och tittade på film och var väldigt nöjd. Ett normalt hjärta <3 

På vägen hem köpte vi kaninsaker för att börja förbereda för inflytt. Det är mycket de små gosingarna skall ha om man vill följa alla regler som finns. Men ett startpaket blev det i alla fall.

Sen var det bara att ge sig av hemåt och njuta av sommaren.

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum