Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

30 april 2018 - Start av sista högdosbehandlingen

"Same procedure as last time" för sista gången! Vaknade på Ronald McDonalds Hus och gick i ösregnet över till sjukhuset med en fastande Nina. Vi startade på dagvården, där vi legat inlagda de föregående gångerna, men i och med morgondagens helgdag, skulle fortsättningen ske upp på avd 322. Nål sattes i porten och prover togs. Vi fick en säng inne på "stora rummet" till Ninas förtjusning! Vet inte varför hon gillar det rummet, men nöjd och glad var hon.

Som väntat visade provsvaren att trombocyterna var för låga för behandlingsstart. Sedan föregående behandling har hon fått blåmärken lättare än vanligt, men värdet har legat över transfusionsgränsen. Men i helgen blev blåmärkena annorlunda. Det märktes att det tog tid att sluta blöda då varje blåmärke blev en liten bula och så har det inte varit förut. Lite påfyllning påbörjades. Men ganska snart efter att transfusionen påbörjats nös hon plötsligt 7 gånger på raken! Och sedan började det klia på hel kroppen. Suck! Transfusionen stoppades och hon fick Tavgyl och Solu-Cortef. Tiden till operation närmade sig och utan trombocyter kan man inte sticka i ryggen... Men klådan lade sig och efter en kort stund kunde transfusionen fortsätta. Så bara lite försenat kunde vi rulla upp till operation och få behandingen påbörjad. Så himla skönt! Tavegylen hade dock gjort henne väldigt trött så jag tror inte lika mycket sovmjölk behövdes denna gång :-D

På uppvakningen sov hon som en stock!!!!! Efter att tiden i tippat läge var över fick jag kämpa för att väcka henne. Lyckades dock få personalen att gå med på att vi skulle få åka ner till avdeningen och piggna till i lugn och ro. Och tur var väl det, för hon sov i ytterligare tre timmar. En mycket skön Tavegyl-sömn!

Maja och Viktor hade under tiden flyttat in oss på rummet. Efter lunch, då Nina fortfarande sov, tog de spårvagnen ner till Liseberg där det till Majas stora förtjusning skulle bli konsert med Samir & Viktor. Vilken lycka! Så i ösregn och åskoväder roade de sig på Liseberg under många timmar.

Väl på avdelningen vaknade Nina till slut. Frukost-lunch-middagen bestor av chips, ostbågar och Kexchoklad. Så till slut piggnade hon till och "guldmedicinen" kunde kopplas på. Man ville ju se att hon mådde bra först. 

På bilden sitter vi och tittar på regn och blixtar och läser gamla Kalle Anka-tidningar. Väldans mysigt.

Valborgsmässoafton till ära bjöd Barncancerfonden på smörgåstårta och massa godsaker på kvällen. Återigen så tacksam för mycket vi får uppleva under denna resa.

Senare dök Maja och Viktor upp igen. Genomblöta, kalla och lyckliga kom de tilbaka. När vi frågade Maja vad som hade varit bäst med dagen svarade hon "ALLT". De två somnade sedan gott på kvällen medan en pigg Nina höll låda! Bara att ladda för nätter kissande varannan timme... För sista gången!!!!!!

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum