Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

29 april 2018 - Pralintillverkning och incheckning på Ronald McDonald Hus

Vilken underbar dag! Från olika håll kom vi och så möttes vi på Rissets Praliner i Fjällbacka. Strålande solsken och riktig vårvärme. Och här skulle det nu tillverkas en mängd praliner i en alldeles magisk miljö! 10 vuxna och 5 barn satte igång på olika håll. Först körde Tomas iväg på fyrhjulingen med fyra av barnen för att titta på hällristningarna i närheten. Då Nina har väldigt låga trombocyter och därmed är mycket lättblödande fick hon stanna kvar. So de säger på sjukhuset måste vi "skydda henne mot olyckor". Hon var nöjd ändå!

Pralinmakerskan Kristina satte oss i arbete. Vi fick en genomgång och sedan satte vi igång med att göra tre olika ganacher. En på vit choklad som smaksattes med hallonsaft, en på mjölkchoklad som smaksattes med bananlikör och en på mörk choklad som smaksattes med lakrits. Härliga råvaror och dofterna var magiska! Som tur var hade Kristina förberett skalen till oss. Jag var och är helt fascinerad över hur vackra hon gjort dem!

Barnen fick sedan dekorera askarna och som Nina tidigare bestämt skulle det vara fjärilar på dem. Fjäril är också en av symbolerna för Nina och cancern då avdelningen är fylld av fjärilar och hon själv sprang runt med fjärilsvingar under vår första tid på sjukhuset.

Att få sålt pralinerna var ju definitivt inga problem! Vi hade totalt 50 lådor och 11 av dessa var redan bokade. Tre timmar efter att jag lade upp om försäljningen var dessa slut! Som tur var hade Kristina fler lådor hemma och totalt lyckades vi få ihop 64 lådor med praliner. I och med att varje låda genererar 100kr till Barncancerfonden blir det en stor summa!

Lunchen avnjöts utomhus i solen. Vilken vårdag!

Efter en alldeles underbar dag gav vi oss av mot Ronald McDonald Hus för att göra oss redo för sista högdos-Mtx-behandlingen. När vi kom fram visade det sig att vi inte var inbokade. Detta bemöter man inom barnvården med: "Slå er ner så ordnar vi detta!". Och så klart gjorde de detta! Vi fick vårt rum och i lugn och ro kunde vi flytta in. Maja sprang direkt ut på gården och började leka! Hela baksidan av huset är omgiven av en härlig lekplats och liten skog med vitsippor. Så både Maja och Nina var sysselsatta i lek och jag funderade över varför vi inte tagit med oss något bubbel! Så här mycket lugn och ro har vi aldrig annars :-) 

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum