Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

28 feb 2018 - Påfyllning av trombocyter

Så med Anna-peruken på huvudet gav vi oss av mot Östra igen! Kändes som att åka till en saknad vän :-D Väldigt tryggt att komma dit. Har blivit som ett andra hem. Till sin stora glädje fick Nina komma in på "stora rummet" och Gunilla ställde fram röda fåtöljen. En Digestive och några Marie-kex senare kopplades trombocyterna på. 

Trombocyter är häftiga då man kan se i påsen att de är aktiva. De "glittrar" eller visar sina "vita slöjor". Det är en känsla av vördnad när man sitter där och tänker på vilken betydelse en blodgivare har. Hur många hade överlevt sin cytostatikabehandling om det inte fanns möjlighet att fylla på blod och tromboyter!? 

På vägen in till sjukhuset lyssnade jag på P4 Göteborg och där intervjuades chefen för blodcentralen på Sahlgrenska då lagret av 0+ blod var 30% lägre än önskat. Ninas blodgrupp. De önskade att de med aktuell blodgrupp hörde av sig och kom in för tappning. Orsaken till de låga lagren var oväntat hög förbrukning i kombinaton med influensatider, vilket gör många för sjuka för att kunna komma in och donera.

Så stort tack till alla blodgivare som gör en livräddande insats! <3 

I bilen på vägen hem somnade hon så klart som en stock! Sov säkert i två timmar. Vi får en ny möjlighet att lyckas i morgon ;-)

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum