Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

27 juni 2018 - Avslappnade dagar på sjukhus

Vi har det bra här på sjukhuset! Vi är isolerade och befinner oss bara på rummet. Nina mår bättre för varje dag. Framför allt är det att hon återhämtar sig efter kortisonet, men även att hon behandlas för sin infektion. Man har hittat lite baskelusker i blododlingarna så intravenös antibiotika kommer fortsätta även när vi går hem.

Viljan och orken att röra på sig och lusten att göra lite saker börjar komma tillbaka. Hon går fram och tillbaka till toaletten (3 m), med hjälp. Ligger i sängen och sprattlar. Maten är som vanligt en utmaning. Igår fick Viktor komma på akututryckning med nylagad pizza! Bara hemmagjord pizza duger... Under hela tiden han var på väg så grät Nina efter mat. Hon var ju såååååååå hungrig! Allt annat jag erbjöd henne dög definitivt inte.... Bara det att hon hade kraft att gråta så länge är en framgång! Till slut kom pizzan och hon blev väldigt nöjd. Jag fick mig då en efterlängtad paus och tog en tur till ICA och inhandlade goda saker och ballonger. Dessa blåste vi upp och Viktor satte dem ovanför sängen. Dessa ligger hon nu och boxar och sparkar på och rör sig därmed ännu mer. Bra rehab :-)

Lekterapin har varit här med roliga uppgifter och Nina ville direkt pyssla! Också en stor framgång att det finns vilja att göra något. Så vi har målat med härliga färger och blandat och grejat.

Jag roar bl.a. med att titta på fotbolls-VM. Jag har ju möjlighet att titta på allt!

Hennes värden börjar nu fixa till sig. Hon fick påfyllning med trombocyter igår och CRP (snabbsänkan) har stabiliserats. Febern håller i sig och ligger runt 38. Men ingen ökning och då är vi nöjda :-) Hb är i sjunkande och LPK och neutrofila (vita blodkroppar och därmed immunförsvaret) är fortfarande inte mätbara. Men på eftemiddagen kunde man öka intervallet mellan antibiotikadoserna till 8 timmar vilket innebar att vi fick lite permission! Och så kan vi troligtvis få gå hem från sjukhuset i morgon om hemsjukvården kan ta över antibiotikan. Hela 8 timmar fick vi vara borta från sjukhuset.

På vägen hem ringde jag hemsjukvården och planerade för vår hemgång. Underbara människor <3 

Vi njöt av att vara hemma, även om det blev lite kort och stressigt. Nina och Viktor myste hemma och jag fick följa med Maja till simskolan. Väääääääääldigt god middag hemma, innan vi åkte tillbaka igen.

Men nu vet jag att vi varit på botten och Nina piggnar till för varje dag. Nu känns allt bra igen!

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum