Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

24 aug 2018 - Porten är nu ute

Igår var vi uppe tidigt, dubbelduschade igen, och gav oss iväg till sjukhuset. I och ed att porten inte kan användas längre satte jag emlasalva på alla stickmöjliga platser. Nina var inte nöjd...

Vi var på plats tidigt, som vanligt. När vi åker till sjukhuset vill vi antingen åka före eller efter högtrafiken. Vill inte riskera att hamna vid någon trafikolycka eller liknande.

Sedan blev det en väldigt lång dags väntan. Först sattes en nål i ena armvecken och Nina fascinerades över att det knappt gjorde ont alls! Måtte hon komma ihåg detta till nästa gång... Sedan fördrev vi tiden med att leka med kompisar som också var där, titta på paddad, springa runt, roas av personal från lekterapin som kom, roas av personalen. Det kom hela tiden nya barn som behövde prioriteras före Nina i operationsprogrammet. Vid lunch kopplades lite dropp på och Nina "blev med stolpe". På eftermiddagen somnade hon till slut och jag passade på att äta lunch. Jag kan ju inte sitta och äta framför henne när hon fastar! kl 16 fick vi flytta upp tillvårdavdelningen då dagvården skulle stänga. Jag hann också springa ner till cafeterian och köpa wienerbröd och annat gott som hon längtat efter under dagen. Då kom mormor och morfar förbi en sväng och förgyllde väntan <3 En alldeles ny L.O.L.!

Till slut kl 18 var det Ninas tur. Hon tycker som tur är att det är väldigt kul att komma upp till operation...

Väl där uppe ville hon titta på sprutorna. Hon tog upp den minsta sprutan och frågade: "Är detta Mastropin?". Anestesisjuksköterskan titta på henne och frågade: "Glassmedicin?". "Näää, Mastropin!" Herregud tänkte jag: "Hon menar Atropin!". Vad skall det bli av detta barn? Hon fick i alla fall sitt Atropin och sin sovmjölk och somnade gott. Jag snabbade mig ner för att ta en väldigt efterlängtad dusch! En hel dags väntan med ett fastande barn hade gjort mig lite lätt svettig :-D En timme senare fick jag gå upp till uppvakningen. Operatören kom och berättada att porten nu är borta och att det var pus (var) runt den. Väldigt bra att den togs bort.

Vi var tillbaka nere på avdelningen vid 20 och det beslutades snabbt att antibiotika skulle sättas in så vi fick stanna kvar. Och vi hade absolut inga grejer med oss! Som tur var kunde mormorn och morfarn komma förbi ytterligare en gång, efter att deras konsert var slut. Jag kunde då ta mig en tur till ICA Maxi Allum och införskaffa det vi behövde (och lite till...). Hittade till min förvåning himla fina kläder till både Nina och mig!

Som alltid var det en otroligt pigg Nina som härjade hela kvällen. Till slut fick vi sova i alla fall. Vi väcktes dock tidigt för att flytta ner till dagvården igen. Rummet behövdes till ett annat barn och detta visste vi. Proverna som togs på morgonen visade inga förhöjda infektionsprover och odligen visade än så länge bara växt av normal hudflora. Himlans bra! Det bestämdes att Nina skulle få ytterligare en dos intravenös antibiotika och sedan skulle vi få åka hem efter det. Så en för mig väldigt trött förmiddag tillbringades på lekterapin med en väldans pigg Nina! Allt som vanligt alltså ;-) På eftermidagen fick vi åka hem.

Helgens planering hade fått läggas om. Jag längtar dock mest efter att få sova :-D

 

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum