Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

21 aug 2018 - Önskelistan

I morse när vi väckte Nina sade hon direkt, innan hon ens öppnat ögonen: Jag vill gå till förskolan nu! När jag svarade att vi skall göra ossi ordning och äta frukost innan vi går så blev hon sur. När vi väl kom dit sprang hon lyckligt in. Jag gick vidare och lämnade Maja på skolan och när jag kom tillbaka till förskolan kände jag mig överflödig. Efter ett tag frågade jag Nina om hon ville att jag skulle stanna kvar eller åka hem. Då sa hon: "Jag tycker du skall stå här!" och pekade ut i hallen... Hmm, omformulering. "När tycker du att jag skall komma och hämta dig?". Svar: "När min dag är slut". VI kom överens om att henne dag var slut efter lunch. Jag åkte hem.

Detta var jag då definitivt inte mentalt redo för! Hemma gick jag bara och stampade runt och fick inte gjort nåt. Åkte tillbaka liiiite tidigare än planerat och fick därför stå ute i hallen och vänta tills de hade ätt klart.

Dagen hade gått bra. Hon hade fått en dipp en knapp timme före lunch, vilket troligtvis beror på att det cytostatika hon äter dagligen ger större svängningar i blodsocker. Hon behöver något där innan helt enkelt. Väl i bilen somnade hon på 5 sek.

På eftermiddagen var jag tillbaka och pratade med två av Ninas pedagoger samt fröskolechefen om det som varit och vad det är som gäller för Nina. Under hela den här tiden då hon äter cytostatika, vilket är 1,5 år, är hon infektionskänslig. Den största faran för henne är vattkoppor som är potentiellt dödligt. Vid direkt smitta, dvs att hon i mer än 15 min umgåtts med någon som utvecklar vattkoppor, skall hon ha behandling inom 36 timmar. Vid indirekt smitta, dvs att någon på en annan avdelning utvecklar vattkoppor, skall hon också ha behandling men tiden är inte lika viktig. I vilket fall som helst får hon då ej vara på förskolan på 3 veckor från sista fall. Även magsjuka och influensa är en risk. Är det på hennes avdelning eller att det blir en spridning på förskolan får hon ej vara där på 2 veckor från sista fall. Det samma gäller med vänner. Går något av detta i någon familj skall vi ej umgås med dessa under samma tidgränset. Maja är som tur är redan vaccinerad mot vattkoppor och barn i vår direkta närhet rekommenderas att göra det samma så länge de inte haft det. Alla i hennes närhet rekommenderas också att vaccinera sig mot influensa så fort vaccinet kommer.

Mötet kändes mycket bra och jag är väldigt trygg med att ha Nina där. Ser verkligen fram emot att hon skall kunna få vara där den tid hon orkar och när alla är friska. Hoppas hinna komma in i det lite innan alla infektioner startar.

Det är nu 29 dagar kvar till Ninas 4-årsdag vilket hon är mycket väl medveten om! Så i varje affär vi är i så letar hon upp saker hon önskar sig och så skall jag ta kort på dem. Högst upp på listan står nog det som hon visar på bilden...

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum