Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

2 maj 2018 - Frisläppta och feber

När de räknade ihop hur mycket Nina kissat 24-06 visade det sig att det var för lite. Så hon fick lite Furis. Personalen sa att de kommer tillbaka om 45 min så att hon får kissa. Men ev erfarenhet från förra gången, vet jag att detta har väldans snabb effekt på Nina. Efter 15min började hon gny i sömnen så det var bara att ta upp henne på toaletten. Samma sak efter ytterligare 15min och sedan igen. Så på 45 min hade hon kissat hela sin dygnsdos och alla var nöjda igen :-) Vi tog och sov lite till.

Från timme 36 (från start av cyton) tar prover var 6e timme för att se hur läkemedlet elimineras, dvs lämnar kroppen.  Så vi startade betydligt senare n föregående gånger så visste jag redan från början att vi inte skulle komma hem på onsdagskvällen. Nu visade det sig att även eliminationen gick långsammare, så det var bara att ta det lugnt.

Nu när vi väl var frikopplade från cytot gick vi ner till lekterapin. Stolpen pyntades med handen som Maja köpte till hene dagen innan. Passar bra tycker jag! Nina hittade en "havsvärld" som hon lekte med. Hon tog upp en plastfisk och sa till mig: "Detta är en valhaj och den äter krill!". Jag påpekade snällt att den framför allt äter plangton. Argt svarade hon att det var fel och att den mest äter krill. Nu var jag tvungen at googla. Och visst äter den krill, så klart :-)

Efter lunch fick vi besök av Dansdoktorerna! Helt otroligt vad mycket häftiga saker det finns. De körde en lite dansföreställning tillsammans och sedan fick även Nina dansa. Väldans roligt, men inget slår fortfarande Sjukhusclownerna och deras förmåga att uppfatta barnets signaler och följa dessa i skapandet av aktiviteter. 

På eftermiddagen, mellan provtagningar och issande, tog vi ytterligare en tur till lekterapin. Otroligt skönt at komma ut från avdelningen och få lite luft! Inte utomhusluft, men annan luft :-) Det var lugnt och skönt och Nina fortsatta att leka med havsdjuren. Jag ifrågasatte nu ingenting om det hon berättade!

Väl tillbaka uppe på avdelningen blev hon trött och frusen. Bäddade in henne och hon somnade direkt. Satt där och tittade på henne och funderade, reagerade på att hon hade hög andninsfrekvens och lade handen på hennes panna. Kokhet, suck! Temp 39,0 så det var bara att meddela personalen. Då immunförsvaret är väldigt nedsatt i och med behandlingen reagerar man snabbt. Prover, blododling och intravenös antibiotika. Vår första infektion och vår första egentliga komplikation. Det är bara att vara tacksam över att vi klarat oss så länge. Och det är inte förvånande att det kom nu. Maja har varit snuvig i några dagar och igår började även Ninas näsa att rinna.

På kvällen kom min syster och myste med oss en stund. Tempen höll sig strax över 39 så jag var ändå rätt så nöjd. När provsvaren kom visade det sig att hon elmininerat läkemedlet jättefort under dagen. Väldigt förvånad men oh så skönt! Sedan tidgare visste vi dock att vi inte skulle komma hem idag, då hon även behövde lite blod. Och blodet kan inte sättas på innan droppet är avslutas. Och nu var det ju infektionen som skulle avgöra hur länge vi fick vara kvar.

Bara att ta det som det kommer helt enkelt!

 

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum