Din vara har lagts i varukorgen Gå direkt till kassan eller

19 mars 2018 - Nu är vi igång igen

Efter en alldeles fantastisk vecka är vi igång med behandling igen. Veckan har varit fylld med friskhet och vi glömde nästan av att ge henne medicinerna en kväll, bara för att vi upplever henne frisk. Tur att mormor och morfar ryckte in :-)

Men nu är vi igång igen. Igår kväll när vi pratade om det som skulle ske, sa hon att hon inte tyckte om sjukhus. Men ganska snart kom hon på att det gör hon visst! Vi packade pysselväskan, Vainanalådan, Elsalådan, gossedjuren, magiska gosefilten, böckerna om dinosaureier och de om kroppen och några spel. Och en högtalare för att kunna shuffla och dansa fuldans. Herregud vad grejer det blir...

 

Måndag morgon. Tidigt upp för en tur (i halkan) till Östra och Drottning Silvias Barnsjukhus igen. Och för första gången på länge gör vi detta tillsammans! Känns nästan konstigt. Under hela mässlingsepidemin var vi själva på sjukhusbesöken och bara en av oss fick information. Men nu får vi äntligen göra detta tillsammans.

Fastande, sätta nål i porten, provtagning och dropp och lite väntan. Sedan upp till operation för söving och cytostatika (Mtx) i ryggen. Viktor fick för första gången vara med och se henne hålla låda där inne i förberedelserummet. Ner en snabbis till avdelningen och efter 20 min upp till uppvakningen. Inväntar att de 30min i tippat läge skall passera för att sedan kämpa för att väcka henne. Vääääldans trött tjej som, som vanligt, passar på att ta igen förlorad sömn. Fick i alla fall väckt henne så mycket att vi kunde få komma ner till avdelningen igen där hon sov vidare, länge...

Nu när hon skall få högdos Methotrexate intravenöst är pH i urinen avgörande för eliminationen. Och så måste det till en massa vätska. Droppet kopplades på direkt på morgonen och så fick hon lite extra bikarbonat. Hur många dygn droppet måste pågå får vi se.

Då Nina till slut vaknade villa hon ha glass. En "rektangelformad chokladglass" löd beställningen. En Sandwich fick det bli :-)

Vid lunchtid lämnade jag Nina och Viktor på sjukhuset för att åka hem till Maja. Då var hon pigg och glad och hungrig! Under em och kvällen fick jag diverse uppdateringar om vad som pågick. Bland annat bilden ovan där Nina är en fladdermus med enhörningshorn! 

Hej, behöver du hjälp?

Välkommen till Barncancerfondens Digitala Givarservice! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer. Vi svarar måndag-torsdag från klockan 09.00-17.00 och fredagar 09.00-15.00.

Ring eller maila oss!

020-90 20 90 info@barncancerfonden.se Till Supportforum